Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Silverleden

Silverleden är en vandringsled på ca 6 mil i Hällefors och underhållet sköts av lokalavdelningen. Lingon och blåbär eller kanske rent av en kantarell. Vad man hittar längs vandringen varierar, men känslan av frid och avkoppling är densamma. Vandringen fyller behov som att andas, tänka och reflektera. Och att umgås förstås.

Silverleden belägen i Hällefors kommun har orange markering, utgår från och har mål vid Hurtigtorpet. På informationstavlor finns en kartskiss och Silverledskartan finns att köpa i Vandrarhemmet Älghornet och OKQ8 i Hällefors.

Rastplatser med vindskydd finns vid: Sundsudden, Södra Svensken, Nätsjön, Bryngelbäcken, Svenstjärnen och Saxeknut. Rastplatser med bord och bänkar finns vid Vackerfallet, Sävenfors, Ugglekullen, Stollberget, Dammsberget, Märrhöjden, Flintbrottet och Södra Knuthöjdsmossen.

Fina utsiktspunkter är: Kullberget, Uggleberget, Sävsjöhöjden, Björnhöjden, Silverknuten, Stollberget, Märrhöjden, Flintbrottet och Saxeknut.

Brunnar finns vid: Sävenfors Hytta, Björnhöjden och vid Torvmossen. Man kan också koka vattnet från sjöarna Svensken, Nätsjön och Svenstjärnen.

Rundslinga vid Sävenfors 15 km: Vi fick förfrågningar och önskemål från olika håll om att ordna en rundslinga efter Silverleden och i november 2013 blev den klar! Rundslingan följer Silverledens sträckning och är då orangemarkerad. Den sträcka som inte berör Silverleden är markerad med blå färg på träd och stolpar. Rundslingan börjar och slutar vid Sävenfors Hytta och på vägen hittar du rastplats med utsikt vid Ugglekullen, vindskydd vid Södra Svensken, hästvandring och vacker utsikt vid Björnhöjden, som är en gammal varphög. Överallt påminner gruvhål och husgrunder om beregshanteringen som pågick här allt sedan 1660-talet fram till 1888.

Har du/ni gått Rundslingan på 15 km vid Silverleden, som börjar och slutar vid Sävenfors? Göran och Stig gjorde i ordning den och det skulle vara kul att få lite kommentarer och synpunkter.

Kontakt

Vill du lämna ett bidrag till ledens fortsatta underhåll - Vi tar gärna emot swish på nummer 123 288 58 79. Har du synpunkter - meddela oss gärna!

Vill du vara med och jobba efter leden, du får skön motion, frisk lust och många fina och oväntade naturupplevelser. Kontakta Stig - se nedan!

Mer info Stig Andersson 070-311 21 99.

Silverleden på 1 dag

Den sista helgen i juni springer ett gäng Ultralöpare hela leden (65 km) på en dag. På deras hemsida summeras de tidigare åren - en fantastiskt löpardag med laddade funktionärer och glada deltagare.     Läs mer på deras hemsida. Besök hemsida

Läsvärd och trevlig artikel