Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringar under hösten

Vi fortsätter att vandra i Grosvadskogen

Vandringar i närområdet fortsätter. Sträckorna blir ca 10 km och vi tar ca 4 h på oss, så att alla hinner med. Vandringarna annonseras under Mina Äventyr. 

I programmet ingår alltid minst en fika paus och vi fösöker få en sammanhållen grupp som det går att prata i, genom att alla ansvarar för att den bakomvarande inte blir efter. Ingen skall behöva skynda för att hinna med. Alla uppmanas att inte går fortare än att det känns bra. Genom tät vandringsgruppp blir också alla småraster samtidiga och mer givande, men naturligtvis måste vi tänka på avstånd och Covid, vilket sällan är något problem när man går, men väl när man stannar.

Vi rastar alltid minst 5 min varje timme och tar en längre fika paus ca halvvägs, och kanske även en när vi är åter.

Hittills i höst har vi gjort två vandringar. Den senaste var 11 oktober då vi var 8 st som gick från Lunddalen till Lotorp i en slinga som blev ca 10 km. Ett mysigt rastställe vid Lilltärn fick vi hoppa över då det var upptaget och kändes lite för trångt i dessa coronatider. Men skogen är stor med många stockar och stenar där matsäcken smakar gott när man gått lite styvt 5 km. Vi avslutade sen med ytterligare i fika vid Lunddalens vindskydd.

I planering finns Loreberg, Gron och Bleken, med preliminära datum 8 november, 22 november (söndagar) och eventuellt lördag den 5 december. Vandringarna som blir av annonseras, ca en vecka innan, under äventyrskalendern (Logga in på Friluftsfrämjandet och klicka på "Mina Äventyr").

Välkomna

Åke