Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kanadensare

Vi "bygger om"! Sundsvalls kommuns satsning i området medför att vi tills vidare har ytterst begränsade möjligheter att erbjuda uthyrning av kanoter.

Uthyrning

Till dess att vi löst förvaring av våra kanoter och annat material kopplat till kanotuthyrningen har vi inte möjlighet att erbjuda uthyrning.

 

Tips på kanotturer

Runt Sundsvall finns flera fina vatten för kanadensarpaddling. Här under fyller vi på med tips på våra favoriter. Vi har inte alltid senaste status på respektive vatten och ibland kan underhållsstatusen ändras utan att vi får veta det. Undersök därför själv statusen på det vatten du tänkte paddla på innan du ger dig av.

Indalsälvens kanotled

Indalsälven erbjuder skön paddling i den spektakulära älvdalen. Sundsvalls kommun underhåller en kanotled med rastplatser och platser för inläggning och ilandstigning. Skyltningen är bra liksom utrustning på rastplatserna, med eldstäder, ved, övernattningsstugor och tältplatser. På Indalsälvens kanotled kan man göra både dags- och flerdagarsturer. Mera information finns i Sundsvalls kommuns folder.

Indalsälvens delta

Indalsälvens delta lämpar sig mycket bra för en dagstur. Där finns en bra iläggningsplats på Grönudden, vid gångbron över till Älgsand och Smackgrundet. Väl i vattnet finns gott om älvarmar att utforska. En del stora och strida och en del så små och grunda att de bara kan paddlas vid högt vattenstånd. Kombinera gärna turen med bad på Smackgrundets havsbad.

Ljustorpsån, från Ljustorp

Ljustorpsån är perfekt för kanadensarpaddling. Ån erbjuder en härligt slingrande vattenväg med några härliga småforsar och lagom stora strapateser med vindfällda träd och sandrevlar. Man kan starta turen vid den gamla dansbanan i Björkom eller vid Ljustorps IP och avsluta i Lögdö Bruk, vid fröplantagen strax nedströms Lögdö Bruk eller i Stavreviken. Paddling i Ljustorpsån funkar bäst underförsommaren då det senare kan bli för lite vatten.

Ljustorpsån från Lögdö Bruk

En lagom dagstur får man om man startar i Lögdö Bruk eller vid fröplantagen strax nedströms Lögdö Bruk och paddlar till Grönudden strax nedanför Midlanda flygplats. Se även info under Indalsävens delta.

Selångersån

Upplev stanstan från ett nytt perspektiv med kanot på Selångersån. Iläggning sker lämpligen vid Selångerfjärden som nås via Selångers IP i Bergsåker. Lämpliga platser att avsluta är Hamnträdgården eller vid gästhamnen. Innan då lämnar Selångerfjärden kan du även paddla uppströms en bit in i Sättnaån. Där Sättnaån rinner ut i Selångerfjärden har ett litet delta bildats.

Stor-Skälsjön

Stor-Skälsjön i Lögdö vildmark är en vidsträckt sjö med ett stort antal öar. Här råder lugnet och du kan paddla runt och utforska sjön på egen hand på både en- och flerdagarsturer.

Följ oss på Facebook

Följ oss och gilla oss på Facebook så får du det senaste från vår förening direkt i ditt flöde.

Följ oss!