Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

200630 Hartungsviken - Storkalven

Tisdagspaddling i blandat väder från Hartungviken mot Storkalven.

Det gick en del vågor och blåste ostlig vind när vi bar ner kajakerna till Hartungvikens strand. Väderprognosen lovade västlig vind runt 4-6 m/s och regn.
Förutsättningarna var därför inte de allra bästa men alla som anmält sig dök upp och vi var full grupp med 16 anmälda, tre ledare, Elisabeth, Stefan och Bosse, och en extra ledare Bente, totalt 20.
Efter genomgången corona-anpassad kamraträddning var det dags att paddla ut. 4 erfarna paddlare väntade ca 100 meter på havet utanför stranden. 4 andra erfarna paddlare hjälpte till att sjösätta övriga kajaker och väl redo samlades alla tillsammans på säkeert avstånd från stranden.
En eloge till alla som hjälpte till och undvek att ingen gick runt vid starten!
Efter en stunds funderande bestämdes att vi gick norrut för att komma i lä av Yxskäret.
Tanken var att paddla i fyra grupper med två erfarna paddlare i varje grupp. Detta fungerade dock inte, beroende på alltför otydliga instruktioner.
Väl i lä av Yxskäret paddlade vi vidare i två grupper mot sundet mellan Rödön och Lillkalven och Storkalven. Detta fungerade exemplariskt!
Eftera att ha rundat Storkalven började det åska och regna samtidigt som vinden vände till västlig vind. Nu blev planen att gå rakt mot vinden mot Alnö för att sedan i skydd av fastlandet paddla tillbaka till Hartungviken.
Vi bestämde att hoppa över fikat pga vädersituationen.
Vid överfarten mot Alnö löstes grupperna upp och spreds ut. I motvind behöver tempot vara lugnt och att ingen paddlar före den av ledarna som är i täten.
Alla kom över utan incidenter eller vattenkänning.
Framme vid stranden i Hartungviken passade några deltagare på att öva roll och stöttning trots det usla vädret.

Foto: Lars-Håkan Edberg