Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Information

Upplev naturen med din familj! Äventyrliga familjen är Friluftsfrämjandets verksamhet för aktiva familjer som vill uppleva äventyr tillsammans.

Här får barnen i sällskap med sina föräldrar chansen att växa efter förmåga i samklang med naturen. Till skillnad från Friluftsfrämjandets övriga barngrupper är detta en aktivitet där även föräldrarna förväntas ta en aktiv roll i verksamheten, och tillsammans med barnen och övriga familjer utforska naturen. Hela tiden finns Friluftsfrämjandets ledare med som trygghet och inspirationskälla och ibland tar man hjälp av ledare från andra grenar inom lokalavdelningen. Chansen finns ju också att föräldrarna har någon specialitet, som de vill dela med sig av till övriga deltagare!

 

Som deltagare får ni prova en mängd friluftsaktiviteter säsong för säsong, såsom att laga mat över öppen eld, paddla, vandra, klättra, geocacha, åka skidor, besöka grottor, fiska, övernatta och mycket mera. Vi har en rik flora av olika aktiviteter att plocka ur - fysisk aktivitet, utforskande, lärande och skapande i naturen, överlevnad – allt i samklang med naturen och med förståelse för allemansrätten.

 

Våra mål i Friluftsfrämjandet i Smedjebacken är;

Ett socialt friluftsliv för barn som vuxna.

Upptäcka nya platser.

Familjen får upplevelser tillsammans.

 

Vi kommer att träffas ca 1 gång/månaden.

Ni anmäler er familj till varje enskild aktivitet, som passar för er familj att följa med på!

Friluftsfrämjandet planerar aktiviteten, där varje familj själva ansvarar för sin egen familjs tempo.

 

Ledarnas barn är mellan 4 - 7 år.

 

Håll koll på nya aktiviteter till Äventyrliga familjen på www.friluftsframjandet.se/smedjebacken!

 

Start söndagen den 13 augusti med cykling på grusväg, med övningar och hinderbana. Sedan sker  en uppdelning, där det finns möjlighet att cykla stigcykling i skogen på en led.

 

Välkomna!

Skogshälsningar

Cattis, Kristin, Micki och Tomas