Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Funktionell skidåkning

2024-01-15

Vi utgår från lusten till skidåkning och att alla som åker med oss ska kunna hitta ett åksätt som passar just dem.

Friluftsfrämjandet Region Mälardalen bedriver Funktionell skidåkning för barn och ungdomar från 6-25 år som behöver speciellt stöd och inte kan gå i den traditionella skidskolan oavsett om du åker stående eller behöver hjälpmedel. Skidskolan håller till i Flottsbro.
Vi kan även utbilda en anhörig eller en assistent om du har behov av detta.

ALLA KAN ÅKA SKIDOR!

Frågan är vilket hjälpmedel just du behöver för att få njuta av vintern och snön? Det är du själv som sätter dina egna gränser. Det finns inga hinder för en gemensam skidsemester med hela familjen.

För både Bi-ski och Ski-cart kan man ha en medåkare som hjälper till i backen. Hur mycket medåkaren hjälper till är beroende på åkarens egna färdigheter. Du som förälder/assistent kan bli medåkare. Om ni inte har den möjligheten finns det instruktörer/allmänmedåkare i många skidområden i Sverige som kan hjälpa till.

Följ oss på Facebook "Funktionell skidåkning - Mälardalen"  

 

Ylva Schöldberg

Verksamhetsansvarig

ylva.scholdberg@friluftsframjandet.se

08-556 307 49

Funktionell skidåkning 2024

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Exempel på hjälpmedel

Sit-Ski

Om jag är rullstolsbunden och aktiv inom andra sporter (starka armar) skulle jag börja med att testa Sit-ski. Om jag vill åka i mjuksnö kan Bi-ski vara ett kompletterande alternativ.

Ski-Cart

Har jag begränsad rörelseförmåga i armarna/armen och sämre balans skulle jag börja med Ski-cart. Här sitter jag tryggt och säkert och kan styra själv.

Bi-Ski

Om jag inte själv kan bidra fysiskt i åkningen skulle jag först välja Bi-ski som ger en härlig skidåkarkänsla. Ett annat alternativ är Ski-cart.