Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Tips på friluftsmat

2018-09-25

Hajkbomb
Du behöver aluminiumfolie och smör samt olika godsaker att fylla bomben med.
Blandade grönsaker exempelvis: Paprika, Majs, Lök, Oliver
Potatis, Tips: tärnad potatis från frysdisken alternativt kokt potatis
Kryddor
Ngn protein exempelvis: Kassler/Salami/Skinka/Kalkon/Salladskyckling/
Bönor
Ost
Creme fraiche/matyoghurt

Alla deltagare gör in egen hajkbomb i ett foliepaket och lägger på glöden. Smör i botten så det inte bränner fast. Ta gärna dubbla lager folie beroende på tjockleken av folien.

Öppna upp paketet och klicka på lite creme friache/matyoghurt och ät direkt från foliepaketet.

---------------------------------------------------------------

Pasta Margeritha
(4 portioner)
Pasta
2 vitlöksklyftor
1 färsk chilifrukt
1 låda (ca 750g) små tomater
0,5 dl olivolja
2 tsk socker
salt & peppar
1 kruka färsk basilika
2 st mozzarella

Koka pasta, al dente
Skala/hacka vitlök
Hacka chili
Dela tomater i halvor
Värm olja och bryn vitlök och tillsätt chili och tomater
Låt sjuda tills tomater är mjuka
Smaka av med socker/salt/peppar
Vänd ner basilikablad
Blanda ihop pastan med tomatblandningen
Skär mozzarella i lagom stora bitar och strö över rätten

Smaklig måltid!

---------------------------------------

Wok på Muurikka

---------------------------------------

Tacos på Muurikka

---------------------------------------

Krabelurer

---------------------------------------

Hotan-Totan /Strövargodis
Socker, Havregryn, Smör, Jordgubbar, Vaniljsås
Tillagas enklast på Muurika eller stekpanna på stormkök
Smält smör, ha i havregryn och socker. Stek tills det blir knaprigt.
Lägg i jordgubbar, servera med vaniljsås

---------------------------------------
Tortellini med bacon och smaksatt cremefraiche
Bacon
Tortellini
Parmesanost
Smaksatt creme fraiche

Stek bacon
Koka tortellini, häll av vattnet
Blanda i en burk smaksatt creme fraiche i den varma tortellinin (exempelvis kantarell/cognac smak)
Servera med knapperstekt bacon och riven parmesan

---------------------------------------