Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsgrupper är grupper som träffas regelbundet

SKOGSKNOPP från 1 till 2 år

Tillsammans med en förälder eller annan vuxen upptäcker Skogsknopparna naturen genom att "bara vara". Vi går till samma plats, känner igen oss, ser nya saker, sjunger och leker med ramsor och rim.

 

SKOGSKNYTTE från 3 till 4 år

Tillsammans med en förälder eller annan vuxen upptäcker Skogsknyttarna naturen och det som lever där. Vi leker, sjunger och blir vänner med stubbar, kottar, myror och maskar.

 

SKOGSMULLE från 5 till 6 år

Vi är ute i naturen och leker, sjunger och berättar. Vi lär oss om skogens vanligaste växter och djur och ibland träffar vi Mulle.

 

SKOGSSTRÖVARE från 7 till 9 år

Vi gör turer i naturen där vi gör spännande upptäckter och undersöker olika samband. Vi lär oss hantera eld, laga mat på stormkök och tälja med kniv. Vi leker och pratar om allemansrätten, vad man gör om man går vilse och mycket annat.

FRILUFSARE från 10 till 13 år

I Frilufsarna drar vi ut på lite längre turer. Vi vandrar, paddlar, cyklar och klättrar. Vi bygger broar och vindskydd, orienterar och kryper i grottor. Vi spanar på ugglor, grävlingar och köttätande växter. Vi gör också övernattningar i stugor, tält och vindskydd. Då är det sagornas och lägereldarnas tid!

 

TVM från 14 år och uppåt

Tvm betyder Tre VildmarksMål. De tre målen är skogen, vattnet och fjället. Till dessa gör vi regelbundet både längre och kortare turer, där vi övernattar i stugor, tält eller vindskydd. Vi paddlar kajak, vandrar och klättrar och gruppen planerar tillsammans sina aktiviteter.