Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring

Vandring inom Täby Vallentuna Vaxholm

Då pandemin gjorde så att mycket annan verksamhet ställdes in, uppstod ett behov att komma ut i naturen hos många. Jag som c:a 10 år tidigare satt ut orienteringskontroller i Kårstaskogen och slagits av tanken att man borde arrangera vandring i denna fantaska hällmarksskog, inbjöd då lite inofficiellt till en skogspromenad på kort varsel. Många ville vara med och att vi gick med karta och helt utanför nästan alla stigar, verkade de flesta bara tycka vara kul. De som var med flera gånger blev duktiga kartläsare, och då man lämnar stigarna så kommer man till fina okända ställen.  Därmed blev det så att våra vandringar huvudsakligen går stiglöst, läs gärna mer om det i nästa flik.

Efter det arrangerades c:a 20 vandringar med i genomsnitt kanske 20 deltagare så det betyder alltså ungefär 400 persontillfällen.

För att detta skulle gå ihop och ta fart, så behövdes det att många människor tillsammans ”gjorde det”. Minst 10 personer lokalavdelningen har varit ledare i denna verksamhet, varav de 4 nu mest aktiva kom med just på grund av detta och nu blivit diplomerade vandringsledare, några är kombinerat kajak-och vandringsledare och några ytterligare är ”prospects” och bidrar likaså.

Att vandra med oss är anspråkslöst, enkelt, och trevligt, dessutom brukar solen lysa på våra turer. Häng gärna med du också, och kanske vill också du bli vandringsledare vad det lider.

Välkomna

Mats Herbert / grenledare