Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vanliga frågor om digitala tipspromenader

Här har vi samlat vanliga frågor och tips som hjälper dig att ha en bra tipspromenad och åtgärda eventuella problem

Hur gör jag för att starta en tipspromenad?

Bege till platsen som anges som startplats för tipspromenad. Öppna länken https://play.gpsquiz.com/ och följ instruktionerna där. När du kommer inom 200 meter från den angivna startplatsen kommer du att kunna välja den tipspromenad du vill gå. Notera att det kan finnas flera tipspromenader som startar på samma plats så se till att välja den du vill gå.

På vissa platser finns det olika promenader för barn och vuxna, vad innebär det?

Vid startplatsen väljer du den promenad du vill gå och kommer då bara att se frågorna för just den promenaden. På vissa av platserna där två sådana promenader går parallellt kan den vuxne gå vuxenrundan medan barnet går barnrundan, så länge man har två telefoner. Annars får både gå samma runda tillsammans.

Vad behöver jag ange innan jag startar min tipspromenad?

Du behöver ange ett lagnamn, det kan vara ditt eget namn om du är själv eller ett namn ni hittar på. Namnet publiceras ingenstans utan det är bra du som ser det. Om du vill få dina/era resultat mailade till dig kan du välja att också ange en mailadress, vilket är helt valfritt.

Vad gör jag om positionsmarkören visar fel?

När du går tipsrundan visar en liten gul kvadrat (eller motsvarande markering) din position på kartan. Om din telefon går i viloläge eller skärmsläckaren startar, kan ibland positionsmarkören tappa kontakten och börja visa tokigt. Om det händer, uppdatera webbsidan som kartan finns på så visar markören rätt igen.

Måste jag titta på skärmen hela tiden för att veta när jag är vid en ny fråga eller vägpunkt?

Det kan vara bra att ha koll på skärmen så att du går rätt, men att stirra i den hela tiden kan förta lite av naturupplevelsen. I webbläsarfönstret kan du klicka på högtalaren längst ner för att sätta på ljudet. Se till att sätta på ljudet på hög volym på din mobiltelefon så får du ett pling som extra påminnelse när du kommer i närheten av en ny fråga.

Hur ser jag mina/våra resultat?

När du besökt alla punkter längs vägen avslutar du tipsrundan och kan då se ditt resultat och jämföra dina svar med de rätta svaren. Om du angav din mailadress får du även ett mail med länk till ditt resultat. 

<- Tillbaka till sidan med de digitala tipspromenaderna