Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-12-02)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrsvecka - Vandring

För ungdomar, vuxna och barnfamiljer (från 6 år och uppåt) går vi en lättare vandring på cirka 3 km i vacker natur till Storsjön och Lillsjön.

Dag

Måndag 22/6, 2020

Tid

18:00-20:00

Vi samlas vid 18:00 och går sedan iväg på vandringen så du behöver vara på plats kl 18:00.

Plats

Samling vid Lindholmens station.

Kartlänk: https://goo.gl/maps/jqr5SfvEgKAxTKj56

Tips på utrustning

Bra skor för lättare vandring som till exempel gymnastikskor eller vandringsskor. Det är bra med något som skyddar tårna lite ifall du stöter i en gren eller sten, så undvik till exempel sandaler även om det är en lättare vandring.

Ta också med en flaska med vatten, lite snacks och ett sittunderlag. Har du inte ett sittunderlag kan du enkelt tillverka ett genom att lägga in en tidning i en plastpåse. En ryggsäck att ha sakerna i gör också upplevelsen mer angenäm. 

Vi planerar att ta en längre fikapaus vid Lillsjön. Där finns en flytbrygga i vattnet och det kan vara skönt att doppa fötterna i vattnet där efter en stunds vandring, så ta eventuellt med en liten handduk att torka fötterna med efteråt. Det har inte tagits några vattenprover i Lillsjön vad vi vet som bekräftar att vattnet är badbart så vill man ta ett dopp med mer än fötterna är det på eget ansvar.

Bra att veta

Har du barn som är yngre än 6 år är dom också välkomna så långe du är beredd på att bära dom ifall dom inte orkar gå i samma takt som lite äldre barn. 

Under vandringen håller vi två meters avstånd mellan deltagare som inte umgås nära till vardags för att följa Folkhälsomyndighetens och Friluftsfrämjandets riktlinjer. Blir vi många deltagare delar vi i gruppen i mindre grupper och vi ledare sprider ut oss så alla får en så säker och njutbar upplevelse som möjligt.

GPS Quiz

Under hela veckan, från måndag kl 10:00 till fredag kl 20:00 finns en digital tipsrunda uppe med 14 stycken frågor.

Läs mer

Vanliga frågor

Kostar det något? Behöver man anmäla sig? När ska man vara där?

Se svaren