Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Kajak

Välkommen till kajaksektionen i Friluftsfrämjandet Nyköping. Vi vill sprida paddelglädje, för både gamla och nya medlemmar. Hoppas du vill följa med ut på äventyr i vår fantastiska skärgård!

Utlysta äventyr hittar du längst ned på sidan.

Skärgården i kajak

I trakterna av Nyköping och Oxelösund är vi lyckligt lottade med en fantastisk och omväxlande skärgård inom nära räckhåll. Vi kan snabbt ta oss mellan skogsbeklädda öar som ger skydd mot vågor och vind, till ytterskärgårdens vindpinade hällar och lockande havshorisont. Inte sällan med majestätiska havsörnar cirklande i luften.

Vi utgår oftast från trakterna av Helgö och Stendörren, som brukar locka även långväga paddlare.

Med kajaker kommer vi skärgården som närmast. Vi kan ljudlöst smyga fram strax ovanför vattenytan, riktigt nära strandkanten och genom grunda passager. Med erfarenhet kan vi bli trygga att korsa öppna vatten och trivas bra (eller som bäst?) även då det går vågor. 

Det finns mycket att se, lära och uppleva med paddeln i hand!

Friluftsfrämjandet i Nyköping erbjuder aktiviteter för såväl nybörjare som erfarna paddlare. Trevligt sällskap, naturupplevelser, motion, möjlighet att utvecklas och ledare som gärna delar med sig av sin kunskap får du på köpet.

Våra starkaste tur-traditioner

Onsdagspaddlingar
Kortare kvällsturer från Helgö kajakuthyrning, med trevlig fika- eller middagspaus. Inte sällan bjuds det på en fantastisk solnedgång på hemvägen!

Kristi himmelsfärd
Övernattningstur i maj som för många är premiärturen eller i alla fall säsongens första tälttur. En eller flera nätter.

Sikta mot Garkast
Om vädret tillåter paddlar vi ända ut till den vindpinade och mytomspunna ön Garkast, allra längst ut i havsbandet. Detta någon gång efter mitten av augusti när fågelskyddet släppt. 

Hösttur till Sävö vandrarhem
Innan säsongen är slut njuter vi av höstens sprakande färger och av att åter ha skärgården nästan för oss själva när det övriga båtlivet märkligt nog gett upp. Vi kurar ihop oss på vandrarhemmet på vackra Sävö för ett knytkalas där vi hjälps åt att duka upp en storslagen höstbuffé.

Andra aktiviteter har varit exempelvis introduktionskväll “Ny i kajak”, bassängträning med säkerhetsövningar, teknikturer, helgkurs, natur & historia i Stendörren, mörkerpaddling, besök på Enskärs fågelstation, sälspaningstur m.m.

 

Välkommen ut på äventyr med oss!

Lars, Johan, Staffan, Daniel, Per och Katarina

Äventyr med vatten och paddling, Nyköping

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning
säl och kajak.png