Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mountainbike

Häng med oss ut i skogen! Att få uppleva en fin kväll/dag på stigarna i Stockholmsområdet är något som känns skönt länge. Vi försöker inte bara hitta de bästa stigarna utan också se till att vi har trevligt tillsammans. Vi brinner för stigcykling och fokuserar på att deltagare ska bli bättre på att köra över stenar, rötter, tekniska partier både uppför och nedför. Det innebär att vi alla peppar varandra att våga prova. Friluftsfrämjandet Norrviken arrangerar turer för såväl nybörjare som vana MTB cyklister. Alla turer genomförs med erfarna och utbildade ledare som hjälper dig att åka säkert.

Vi använder oss av tre stycken gruppindelningar, där turer har olika förekomster av grupperna:

  • Grön grupp: Passar dig som vill cykla mer stig och har kommit förbi nybörjarstadiet och vill utmana dig lite mer tekniskt. Vi cyklar på mindre slingrande stigar med tekniska partier som utmaning och träning, i ett lugnt tempo. Distansen blir ca 8-12 km eller däromkring.
  • Blå grupp: Passar dig som brinner för att cykla stig och vill utmana dig mer tekniskt i lite högre tempo. Vi cyklar på mindre slingrande stigar med tekniska partier som utmaning och träning, i ett lättare tempo, lite snabbare än grön. Distansen blir ca 10-14 km eller däromkring.
  • Röd grupp: Passar dig som cyklat lite mer stigcykling i lite högre tempo. Vi cyklar på mindre stigar med mera tekniska partier både nedför och uppför som utmaning och träning, i medeltempo, lite snabbare än blå. Distansen blir ca 12-16 km eller däromkring.

Turerna riktar sig till olika kategorier av cyklister och startar på olika platser. Läs igenom informationen om turerna för att hitta det som passar er, på länken: Norrvikens MTB turer

Och följ oss på Facebook 

Välkommna! MTB Ledarna