Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skridskobanan vid Tranholmen STÄNGD tills vidare! 2023-02-03

Nu har isen lagt sig igen på Älvnäsviken men den är ännu allt för tunn. Kylan fortsätter och vi återkommer med besked om när vi anser isen säker att beträda. . VI AVRÅDER FRÅN VISTELSE PÅ ISEN UTAN KUNSKAP, SÄLLSKAP OCH FULLSTÄNDIG SÄKERHETSUTRUSTNING!  Is som kan kännas stabil kan snabbt förbytas till is som inte bär. Läs mer om issäkerhet: www.issakerhet.se

Skridskobanan på Älvnäsviken plogades första gången 2003. Banan har varit öppen varje vinter utom 2008, 2015 och 2020 då isen inte lade sig på Mälaren. 2021 blev dock ett bottenrekord med endast 10 dagars öppethållande. Skridskobanan har blivit en allt populärare mötesplats för barn, ungdomar, vuxna och familjer. Under veckorna besöks den ofta av förskole- och skolklasser.Så snart isen blivit tillräckligt tjock på Älvnäsviken stakar vi ut årets bana, som vi plogar så länge det finns säker is. Banan är öppen hela veckorna. Vi underhåller banan speciellt inför helgerna. En särskild barnbana finns för de minsta. När isförhållandena tillåter förlängs banan med slingor till Närlundabadet och till Busviken.

Information om banans kondition och öppethållande meddelas, under säsong, på denna hemsida. Banan är öppen hela veckorna, men det mesta underhållet sker till lördag/söndag.

Banan håller till i Älvnäsviken vid Tranholmen.  Med bil från Ekerövägen tag Närlundavägen och Tranholmsvägen. Med buss tag 305 från Ekerö centrum, avstigning hållplats Tranholmsvägen. Promenad ca 300 meter.

Kontakt: Gösta Norrgård 073-937 74 48
               

Skridskobanan drivs med stöd av Ekerö Kommun.

KAFE TRANAN

På grund av coroanapandemin räknar vi inte med att kunna hålla kaféet öppet denna säsong.

 

Nedan finner ni några härliga minnen från säsongen 2021/2022