Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skridskobanan Tranholmen

2019-03-06: STÄNGT FÖR SÄSONGEN. VARNING!  Gå eller åk inte på isen utan kunskap, fullständig säkerhetsutrustning och sällskap!

Skridskobanan på Älvnäsviken plogades första gången 2003. Banan har varit öppen varje vinter utom 2008 och 2015 då isen inte lade sig på Mälaren. Skridskobanan har blivit en allt populärare mötesplats för barn, ungdomar, vuxna och familjer. Under veckorna besöks den ofta av förskole- och skolklasser.Så snart isen blivit tillräckligt tjock på Älvnäsviken stakar vi ut årets bana, som vi plogar så länge det finns säker is. Banan är öppen hela veckorna. Vi underhåller banan speciellt inför helgerna. En särskild barnbana finns för de minsta. När isförhållandena tillåter förlängs banan med slingor till Närlundabadet och till Busviken.

Information om banans kondition och öppethållande meddelas, under säsong, på denna hemsida. Banan är öppen hela veckorna, men det mesta underhållet sker till lördag/söndag.

Banan håller till i Älvnäsviken vid Tranholmen. Från Ekerövägen tag Närlundavägen och Tranholmsvägen. Med buss 342 som går via Närlunda avstigning vid Tranholmsvägen.

Kontakt: Gösta Norrgård 073-937 74 48
               Dag Wigle 073-0642 243.

Skridskobanan drivs med stöd av Ekerö Kommun.

KAFE TRANAN

Vi hoppas kunna hålla öppet söndagar mellan kl 12.00 och 15.00.
Där kan vi erbjuda korv, dryck, kaffe, choklad mm.

Bansträckning 2019-01-23

Säsongens första bana 1,6 km + särskilt barnområde

Förstora bild