Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Friluftsskolan - Anmälan

Anmäla barn/ungdomar till Friluftsskolan på Mälaröarna.

Anmäl intresse för att delta i vår barnverksamhet "Friluftsskolan" genom att klicka på länken här. (Öppnas i en ny flik.)

OBS!

  • Anmälan kan göras utan att varken den som anmäler eller barnet/barnen som anmäls behöver vara medlem i friluftsfrämjandet. 
  • För anmälan till Barnskridsko- och skidskola klicka här.
  • För information hur man anmäler till Alpinskidskola klicka här.

Och vad händer sedan?

Direkt efter anmälan får du ett mail som bekräftelse på att barnet/barnen hamnat i vår intresslista för Friluftsskolan. 

Ny barn tas huvudsakligen in i verksamheten inför ny terminstart. 

Barn tas in i ordning som styrs av kötid. Undantaget är barn där en förälder/vårdnadshavare är eller börjar som (hjälp)ledare inom gruppen och som då har förtur. (Vill du bli ledare? Klicka på Bli ledare)

Tyvärr är det väldigt svårt att veta hur många barn som kan tas in förrän kort tid innan termin startar. Vi har därför delat upp processen i två steg

Förfrågan om intresse för deltagande

Inför varje terminsstart skickar vi ut ett email till alla med barn i intresselistan med en ny förfrågan via om det finns intresse för deltagande i specika grupper. Förfrågan kommer ungefär i månadsskiftet februari/mars för vt och i början av augusti för ht. Man ombeds fylla i ett formulär där det listas de grupper som är aktiva. Listan kan ha poster som t.ex.

  •  Mulle, 2012, Ekerö, Lördag fm
  • Strövare, 2010, Stenhamra, Söndag fm

För de poster som är åldersmässigt relevanta och av intresse för ditt barn svarar man på frågan "om man skulle tacka ja om man skulle erbjuds plats". Observera att ett "ja" här inte innebär ett erbjudande om plats. Förfrågan är till för att köasvarig skall kunna få en aktuell och detaljerad bild av vilka som verkligen kan och vill vara med.  

OBS! Om inget av de listade alternativen är av intresse skall man ändå svara på frågan om man vill kvarstå i kön eller inte.

OBS! Om du inte besvarar förfrågan kommer vi tolka detta som om du vill stryka barnet från intresselistan

OBS! Svarstiden på denna förfrågan är ganska kort. Har du inte haft möjlighet att svara i tid och vill ha barnet kvar i kön så kontakta spindel.ff.malaro@gmail.com

Erbjudande om plats

När svaren kommit in från "Förfrågan om intresse för deltagande" går vi sedan ut med erbjudanden om plats. Självklart går det att tacka nej till ett erbjudande men vår önskan är att man redan när man svarar på intresseförfrågan har tänkt igenom saken tillräcklig.

Ni som uttryckt intresse för deltagande men inte erbjudits plats står naturligtsvis kvar i vår kö till Friluftsskolan.