Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skridskoskola - barn och ungdom/vuxna

För alla från 5 till 100 år

I vår skridskoskola har vi kurser från nybörjare till avancerat!

Barnskridskoskola

Här får barnen de första grunderna i att åka framåt, bromsa, svänga, vända och åka bakåt. Här går barnen vanligvis de första 2 åren. Genom roliga och spännande lekar som tillfredsställer barnens behov av fantasi och rörelse inspirerar ledarna barnen till träning och kunskap i skridskoteknik.

Skridskoskola fortsättning

När barnen har gått ett par år och behärskar grunderna väl är det dags att delta i skridskoskola fortsättning.  Vi  tränar på att få upp farten och att bromsa tvärt, både med plogbroms och hockeystopp.

Avancerad skridskoteknik

Gruppen för dig som är duktig på att åka skridskor och vill utveckla din teknik. Vi tränar på översteg, saxa framåt och bakåt, snabba vändningar, åka riktigt snabbt och våga mer, även med boll och klubba. Vi blandar teknikövningar, lekar, tävlingar och bandy.

Skridskoskola Vuxen/ungdom

En kortkurs för dig som aldrig har åkt skridskor och en annan för dig som vill utveckla din skridskoteknik.

Utrustning

Hjälm och tjocka vantar är obligatoriskt på isen. Även om det är varmt i luften skyddar vantarna händerna vid ett eventuellt fall. Hjälmen (anpassad för skridskoåkning) ska vara inställd på huvudet så att en tunn mössa kan få plats under. Köp en ställbar hjälm, så att den kan ändras vid byte av mössa eller när barnet växer.

I den vanliga barnskridskoskolan behövs inte munskydd eller galler. Det är viktigt att skridskorna är välslipade med skålslipning. Skridskorna ska slipas minst en gång per år eller ännu oftare.

Använd kläder som går att röra sig i och inte glipar i midjan. Se till att kläderna är rena eftersom vi inte vill ha sand och smuts på isen. När barn ska lära sig att åka skridskor är det viktigt att skridskorna inte är för stora. Köp inte skridskor att växa i. Ta för vana att besöka vår årliga bytesmarknad( den 24 oktober 2015) där urvuxna skridskor kan säljas och nya, i rätt storlek, kan inhandlas till ett förmånligt pris.

Skridskoskolan i förskolan

Friluftsfrämjandet i Järfälla har även skridskoskola på förskolan I Ur och Skur Skogsbacken.