Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidskolan

Välkommen till skidskolan i Järfälla för barn från 5 år, ungdomar och vuxna.  

Anmälan till skidskolan öppnar den 19 oktober klockan 09.00.

FÖRTUR TILL SKIDSKOLAN 2017 VIA EN PUNKTINSATS, KLICKA HÄR

Omfattning

Skidskolan omfattar 6 lektioner à 1 timme och genomförs tre av helgerna vecka 4-7 (vecka 8 reserv beroende på snötillgång och tävlingar). 
Lektioner mellan kl 10.00-11.00 eller 11.30-12.30.

Observera att barnet måste fyllt 5 år senast dagen då skidskolan börjar.

Priser för skidskolan 2016

Snögubbar, Snöstärnor och Snökanoner (5-6 år): 750 kr 
Smygare, Glidare. Svängare och Fräsare (7-12 år): 950 kr inkl. liftkort
Freerider (12-16 år): 950 kr inkl. liftkort
Vuxna: 950 kr inkl. liftkort

Skidskoleavgiften betalas till pg 59 29 24-5.

Betalning måste vara Friluftsfrämjandet tillhanda senast 2 veckor efter bokningen annars tas anmälan bort automatiskt.

Om skidskolan inte kan fullföljas på grund av snöbrist, eller om gruppen inte startar p.g.a. för få deltagare, utgår ersättning dock betalas ej medlemsavgift i friluftsfrämjandet tillbaks. Friluftsfrämjandet återbetalar inte avgift på grund av deltagarens frånvaro.

Avbokning

Vid avbokning innan den 31 december 2015 betalas hela avgiften (minus en administrativ avgift på 100 kronor) tillbaks. Efter 1 januari 2016 krävs läkarintyg för återbetalning, även då utgår en administrativ avgift på 100 kronor. 

Utrustning

Godkänd skidhjälm (CE-EN 1077) är obligatorisk. För elevens säkerhet kontrollera innan kursen att utrustningen är i gott skick och att bindningarna är rätt inställda. Vallade och slipade skidor gör skidåkningen roligare och lättare. Nybörjare/barn använder inte stavar i början. Anpassa klädsel efter väder och se till att det finns möjlighet att ventilera klädseln.
Det finns ingen möjlighet att hyra utrustning i Bruketbacken. 

MÅL

Vår viktigasteuppgift är att sprida och skapa skidglädje i alla nivåer på skidskolan. Målen som är beskrivna i varje nivå uppnås genom trygghet och lek.

Föräldramedverkan

För de grupper som ännu inte åker lift i Brukets ganska branta backe har vi knappliftar som ni föräldrar drar upp barnen på.

Nivåindelning

Snögubbar 5–6 år

Förkunskapskrav: Inga.

Nybörjarkurs där vi tränar på att hantera skidorna, bromsa och svänga i mycket lätta backar. 

Snöstjärnor 5–6 år

Förkunskapskrav: Du kan bromsa, stanna och svänga i barnbacken själv.
Lekfull fortsättningskurs för de minsta som redan kommit igång med sin skidåkning. Vi försöker bli ännu bättre på att svänga och bromsa i barnbacken för att sedan ge oss ut i skidområdets övriga nedfarter.

Snökanoner 5–6 år

Förkunskapskrav: Du kan svänga, bromsa och stanna i de stora backarna. Du kan åka ankarlift själv.
Avancerad kurs för de minsta som vill utnyttja hela skidområdet. Vi åker fartfyllt och lekfullt i hopp, gupp och alla typer av backar. Allt för att bli en ännu bättre och säkrare skidåkare.

Smygare 7–12 år

Förkunskapskrav: Inga.

Nybörjarkurs där vi tränar på att hantera skidorna, bromsa, stanna och svänga i mycket lätta backar.

Glidare 7–12 år

Förkunskapskrav: Du kan bromsa, stanna och svänga i lättare backar.
Fortsättningskurs där vi blir säkrare och modigare. Vi kommer lära oss att åka ankarlift och testar de lite längre och större backarna.

Svängare 7–12 år

Förkunskapskrav: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig nedför de flesta backarna och åka ankarlift själv.
Vi tar oss ut på äventyr med varierad åkning i olika sorters backar och terräng. Vi försöker hitta säkerhet, fart och rytm i vår åkning.

Fräsare 7–12 år

Förkunskapskrav: Du kan åka med parallella skidor och klarar av ankarliften själv. Du vågar mycket och åker med bra fart.
Avancerad kurs med högt tempo. Vi åker i pucklar, hopp och alla typer av backar samtidigt som vi utvecklar vår skidfärdighet. Mycket fart under roliga och lekfulla förhållanden.

Freeride för ungdomar 13-16 år

Förkunskapskrav: Att du tar dig ner och upp med fart obehindrat i Bruketbacken..

Kurs för ungdomar som är intresserade av att kombinera skidskola med friåkning samt prova på hopp och rails. Vi kör fyra vardagskvällar (1,5 timme per gång) under veckorna 3-7 (beroende på snötillgång)

Skidor Vuxna Level 1 (grön)

Förkunskapskrav: Inga.

Nybörjarkurs för dig som vill testa på grunderna inom utförsåkning. Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi tränar på att glida, svänga, stanna och åka lift.

Skidor Vuxna Level 2 (blå)

Förkunskapskrav: Du kan åka lift samt svänga, stanna och ta dig ner för de flacka backarna.
Fortsättningskurs där vi försöker utveckla både vår teknik och vårt självförtroende. Vi strävar mot att åka med parallella skidor och få ett bättre flyt och kontroll i skidåkningen.

Skidor Vuxna Level 3 (röd)

Förkunskapskrav: Det här är kursen för dig som redan är en duktig skidåkare och har kontroll i medelsvåra backar, men som håller igen när det blir riktigt brant.
Vi hjälper dig att bli säkrare även här. Vi arbetar med farten för att hitta känslan i din åkning. Vår målsättning är att hitta ett flyt och säkerhet i alla typer av backar oavsett svårighetsgrad.

Skidor Vuxna Level 4 (svart)

Förkunskapskrav: Du kan åka i bra fart med kontroll i alla backar.
Kurs för den avancerade skidåkaren som vill pröva på något extra både i och vid sidan om pisten. För att öka din känsla för skidåkningen arbetar vi med att hantera olika underlag i varierande terräng.

Carving vuxna

Förkunskapskrav: Att du har ett par carvingskidor och tar dig ner och upp obehindrat i Bruketbacken.

Kurs för vuxna som bytt till carvingskidor och vill få grunderna i hur man använder dem. En och en halv timma en vardagskväll under säsongen.
Betalning 100 kronor på plats.