Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Porträtt på våra ideella hjältar

En dröm som blir verklighet

När snö är det bästa du vet, är att vara skidlärare en dröm. En av Friluftsfrämjandets skidlärare, Tova Palm, berättar om hur skidlärarutbildningen blev så mycket mer än att bara lära sig att lära ut. Du utvecklas som skidåkare, förverkligar andras drömmar och får minnen och erfarenheter för livet.


Upplevelseglöd

Anna Ahlström är ledaren som har tio projekt i varje hand och aldrig tycks få nog av friluftsupplevelser. Hennes energi och engagemang smittar verkligen och lockar ut fler i friluftslivet. – Vi är ett team och det är där all styrka ligger. Jag jobbar aldrig själv!


Möt Evis med barnasinnet kvar

För snart 30 år sedan var hon med och startade Faluns första I ur och Skur-förskola. Fortfarande är barnen i fokus för en av Friluftsfrämjandets eldsjälar. Möt Evis Engman.


Möt Ulrika som berättar om att vara fjälledare

Hon älskar vidderna, färgerna och tystnaden i fjällen. Det är det som fick Ulrika Jahrmarkt från Uppsala att bli fjälledare. Att hon dessutom uppskattar att träffa likasinnade och tycker att deltagarna i stort sett är trevliga och intressanta gör saken klockren.


Möt Kersti som berättar om att vara kajakledare

När Kersti tar de första paddeltagen ut på Vätterns rena, klara vatten känner hon en frid inom sig. Allt som tidigare snurrat i huvudet försvinner. Hon njuter av siktdjupet, av att se tre-fyra meter rakt ned i det blå. Hon håller utkik efter småskrak, tranor och fiskgjusar som brukar göra henne sällskap ibland.