Just nu kan vissa saker ta något längre tid att utföra, p.g.a driftstörningar. Läs mer här.

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bli snowboardlärare i Friluftsfrämjandet

När du utbildar dig till snowboardledare i Friluftsfrämjandet jobbar du med några av de bästa snowboardlärarna i Sverige. Du får chansen att utveckla din snowboardåkning och ger barn och unga möjligheten att lära sig åka i hemmabacken.

Friluftsfrämjandets skid- och snowboardverksamhet består i huvudsak av skid- och snowboardskolor i 80 olika backar runt om i Sverige. 25 av dessa skidanläggningar driver vi själva. Verksamheten sker utan tävling och prestationskrav.

Friluftsfrämjandets snowboardledarutbildning är början på en karriär inom skid- och snowboardåkning och en bra merit i ditt CV. 

Det du ger, får du mångfalt tillbaka

Som ideell snowboardledare, som är det vi kallar snowboardlärare i Friluftsfrämjandet, bidrar du med tid, kunskap och engagemang. Tillsammans med tusentals andra ledare verkar du för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen.

I gengäld får du utbildning och en kontinuerlig utveckling, gemenskap med likasinnade och chansen att leda äventyr.

Så funkar utbildningen till snowboardlärare

Friluftsfrämjandets snowboardledare utbildas inom vår utbildningsorganisation Friluftsakademin. Vår metodik kännetecknas av friluftsupplevelser, dialog och reflektion.

Målet med utbildningen är att du ska få färdigheter för att leda andra. Genom utbildningen skapas insikt om ditt ledarskap, deltagarnas upplevelser och gruppens olikheter.

Friluftsfrämjandets snowboardledareutbildning består av en introduktionsutbildning och tre ytterligare utbildningsnivåer som gör dig behörig att ta Svensk skidlärarexamen. Introutbildningen är två dagar, sedan består varje utbildningsnivå av sju dagar, plus praktik och certifiering. Utbildningen fokuserar på ledarskap, teknik, analys, säkerhet, fysiologi, pedagogik, metodik och utrustning.

Efter respektive utbildningsnivå ska du kunna:

  • Introutbildningen: Jobba som hjälpledare i skid- och snowboardskola i någon av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar.
  • Utbildning 1: Leda och undervisa nybörjare, barn som vuxna.
  • Utbildning 2: Utveckla åkare som kan svänga och åka i parken. Organisera snowboardskola i lokalavdelningen. Verka som kursledare i ett utbildningsteam.
  • Utbildning 3: Utveckla avancerade åkare i alla typer av terräng inklusive parken. Leda utvecklingsprocesser för snowboardledare i lokalavdelningen. Avlägga Svensk Skidlärarexamen.

Förkunskaper

När du börjar din ledarutbildning ska du kunna svänga och kontrollera farten i alla backar. Du trivs också med att samarbeta i grupp.

Om du vill bli snowboardlärare men ännu inte har förkunskapskraven – skaffa gärna mer erfarenhet genom att delta i vår verksamhet.

Vill du bli snowboardledare i Friluftsfrämjandet?

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar din lokalavdelning dig. Kanske tar det en vecka eller två, eftersom lokalavdelningarna jobbar ideellt. Vad roligt att du är nyfiken på att bli ledare – varmt välkommen!

Är du medlem i Friluftsfrämjandet? *

Friluftsliv för alla

Friluftsfrämjandet skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Vi strävar efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.