Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bli Skidlärare i Friluftsfrämjandet

Som skidlärare i Friluftsfrämjandet jobbar du med några av de bästa skidlärarna i Sverige och får chans att vässa din egen teknik. Varje dag gör du stor skillnad för barn genom att ge dem möjlighet att lära sig åka skidor på hemmaplan och skapa en livslång kärlek till skidåkning. Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning är början på en karriär inom skid- och snowboardåkning och en bra merit i ditt CV.

Friluftsfrämjandets skidlärarutbildning består av en introutbildning och fyra ytterligare utbildningsnivåer som gör dig behörig till att ta en Svensk skidlärarexamen.

Jobb i backen redan efter introutbildningen

  • Redan efter introutbildningen kan du jobba som hjälpledare i skid- och snowboardskola i någon av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar. 
  • Efter Utbildning 1 kan du jobba som ledare i skid-/snowboardskola i någon av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar eller på en skidanläggning med nybörjare med fokus på barn upp till parallella skidor.
  • Efter Utbildning 2 kan du leda grupper för utveckling av parallell sväng och själv organisera skidskola inom Friluftsfrämjandet.
  • Efter Utbildning 3 kan du leda grupper upp till svart nivå och leda utvecklingsprocesser för skidledare i lokalavdelningen.
  • I Utbildning 4 kan du utveckla avancerade åkare, bli kursledare i Friluftsfrämjandet och också ta Svensk skidlärarexamen.

Vill du bli skidlärare i Friluftsfrämjandet?

Skicka in en intresseanmälan här nedanför, så ser vi till att du kommer i kontakt med din lokalavdelning, och hittar en ledarutbildning som passar dig. Kanske tar det ett par dagar innan någon kontaktar dig, eftersom lokalavdelningarna jobbar ideellt.

Är du medlem i Friluftsfrämjandet?

Hitta skidlärarutbildningar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.