Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Detta gäller för barn- och ungdomsgrupperna

Här hittar ni information om vad som gäller för grupperna.

Avgiften

Du som ledare samlar in en terminsavgift att använda till gruppens kostnader såsom mat, transport eller inträden. Storleken på avgiften beror på barnens ålder och antal gånger man träffas. Förslagsvis sätts avgiften till följande belopp för 10 träffar:

  • 50 kr för Knytte (gäller då föräldrarna är medlemmar)
  • 100 kr för Mulle
  • 150 kr för Strövare och Frilufsare.

Om du har egna barn i gruppen betalar de endast medlemsavgift. (Detta har vi varierat då vi är många ledare eftersom gruppen annars knappast får någon kassa att röra sig med.)

Namn och adresslista

Alla grupper ska registreras som ett äventyr på webben. Alla deltagare registreras som deltagare. Om gruppen vill bli större kan man där även öppna upp för nya deltagare att anmäla sig.

Samverkan med Studiefrämjandet

Studiefrämjandet är ett studieförbund som Friluftsfrämjandet driver ihop med ett antal andra organisationer. Vi samverkar med dem i all vår verksamhet och genom denna samverkan kan föreningen få ekonomiskt täckning för havda kostnader i samband med läger /aktiviteter. 

Vårt bidrag är att vi i förväg meddelar vilken verksamhet vi planerar att genomföra samt att vi i efterhand rapportera hur det blev och vilka som deltog. Detta kan numer även göras via webben.

Ta kontakt med Ann Sjöquist i styrelsen för att komma igång.

Material till barnen

1 metallmärke i slutet av varje termin (om 10 träffar). Första terminen barnet deltar i en verksamhet får han/hon dessutom ett tygmärke. Övriga terminer kan du som ledare plocka material ur vårt förråd till ett ungefärligt värde om 20 kr/barn att dela ut till barnen eller ha som priser i tävlingar.

I förrådet finns kåsor, matkåsor, nyckelringar, kepsar m m. Alla märken, både metall och tyg, beställer du hos grenledaren så fort gruppen har startat.

Gruppbidrag

Grupperna kan ansöka om bidrag för havda kostnader i samband med läger/aktiviteter. Med anledning av ökande behov/önskemål av mer kostnadskrävande aktiviteter ju äldre barnen är finns en riktlinje för styrelsen att tillämpa ett stegvis ökande maxbelopp som kan beviljas per barn/ledare i de olika grupperna om ekonomin så tillåter. Pengarna betalas ut mot kvitto eller genom att föreningen faktureras direkt.

Riktlinjen är

  • 150 kr per barn/ledare per år för Knytte och Mulle,
  • 300 kr för Strövare,
  • 450 kr för Frilufsare
  • 750 kr för TVM.

Tilläggsvillkor: Bidrag utdelas enbart till grupper som rapporterar in närvaro till Studiefrämjandet.

Närvarorapportering till studiefrämjandet krävs enbart för deltagare/ledare över 7 år.

Förråd och bokningskalender     

I förrådet på Delbancogatan finns det mesta som behövs för våra aktiviteter. Nycklar finns hos grenledare och styrelsemedlemmar.

För en del av utrustningen gäller att den ska bokas via bokningssystemet. Se länk i menyn till vänster för detaljer. Vid lån av utrustning som inte (ännu) finns i bokningssystemet skriver du upp vad du lånar på papperslistan innanför dörren, tillsamman med namn och telefonnummer. Stryk sedan när du lämnat tillbaka.

Material till ledare

Vi vill att Friluftsfrämjandet syns. Därför erhåller alla nya ledare ett startkit bestående av buff, mössa och första förband. Föreningen sponsrar därutöver material från ledarshopen eller motsvarande material (med logotyp) med 50 % (max 1500 kr per år).

Skaffa Friluftsfrämjandet-adress!

Som ledare kan du skaffa en egen FF-epostadress (ditt.namn@friluftsframjandet.se). Om du gör det får du samtidigt tillgång till hela Microsoft Office-paketet, där det bland annat ingår Teams, en plattform för samarbete, informationsdelning och onlinemöten. I Teams finns även en grupp för Mölndals ledare.

Att som ledare använda en FF-adress stärker också vårt varumärke.

Skicka ett mejl till support@friluftsframjandet.se och be om att få din personliga adress, så ordnar de det!

Facebook

“Friluftsfrämjandet Mölndal” är ett ansikte utåt för lokalavdelningen. Där försöker vi förmedla en bild av vår verksamhet med inbjudan till våra öppna aktiviteter och ögonblicksbilder från genomförda aktiviteter. Kontakt Ann Sjöquist om du är intresserad av att bli redigerare, dvs göra inlägg som Friluftsfrämjandet i Mölndal.

För att sprida tips och idéer har vi skapat en hemlig Facebookgrupp, ”Tips och idébank för ledare i Friluftsfrämjandet i Mölndal”. Kontakta grenledare, styrelsen eller någon annan ledare för att komma med i gruppen.

“Friluftsfrämjandet - Ledarforum” är en sluten grupp för ledare från hela landet. Där finns allt från bilder från vanliga aktiviteter till diskussion om vad som är rätt och fel i Friluftsfrämjandet. Gruppen förmedlar om inte annat en bild av att Friluftsfrämjandet som är något större än lokalavdelningen.