Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Detta gäller för barn- och ungdomsgrupperna

Här hittar ni information om vad som gäller för grupperna.

Avgiften

Du som ledare samlar in en terminsavgift att använda till gruppens kostnader såsom mat, transport eller inträden. Storleken på avgiften beror på barnens ålder och antal gånger man träffas. Förslagsvis sätts avgiften till följande belopp för 10 träffar:

  • 50 kr för Knytte (gäller då föräldrarna är medlemmar)
  • 100 kr för Mulle
  • 150 kr för Strövare och Frilufsare.

Om du har egna barn i gruppen betalar de endast medlemsavgift. (Detta har vi varierat då vi är många ledare eftersom gruppen annars knappast får någon kassa att röra sig med.)

Namn och adresslista

Alla grupper ska registreras som ett äventyr på webben. Alla deltagare registreras som deltagare. Om gruppen vill bli större kan man där även öppna upp för nya deltagare att anmäla sig.

Samverkan med Studiefrämjandet

Studiefrämjandet är ett studieförbund som Friluftsfrämjandet driver ihop med ett antal andra organisationer. Vi samverkar med dem i all vår verksamhet och genom denna samverkan kan föreningen få ekonomiskt täckning för havda kostnader i samband med läger /aktiviteter. 

Vårt bidrag är att vi i förväg meddelar vilken verksamhet vi planerar att genomföra samt att vi i efterhand rapportera hur det blev och vilka som deltog. Detta kan numer även göras via webben.

Ta kontakt med Ann Sjöquist i styrelsen för att komma igång.

Material till barnen

1 metallmärke i slutet av varje termin (om 10 träffar). Första terminen barnet deltar i en verksamhet får han/hon dessutom ett tygmärke. Övriga terminer kan du som ledare plocka material ur vårt förråd till ett ungefärligt värde om 20 kr/barn att dela ut till barnen eller ha som priser i tävlingar.

I förrådet finns kåsor, matkåsor, nyckelringar, kepsar m m. Alla märken, både metall och tyg, beställer du hos grenledaren så fort gruppen har startat.

Gruppbidrag

Grupperna kan ansöka om bidrag för havda kostnader i samband med läger/aktiviteter. Med anledning av ökande behov/önskemål av mer kostnadskrävande aktiviteter ju äldre barnen är finns en riktlinje för styrelsen att tillämpa ett stegvis ökande maxbelopp som kan beviljas per barn/ledare i de olika grupperna om ekonomin så tillåter. Pengarna betalas ut mot kvitto eller genom att föreningen faktureras direkt.

Riktlinjen är

  • 100 kr per barn/ledare per år för Knytte och Mulle,
  • 200 kr för Strövare,
  • 300 kr för Frilufsare
  • 500 kr för TVM.

Tilläggsvillkor: Bidrag utdelas enbart till grupper som rapporterar in närvaro till Studiefrämjandet.

Närvarorapportering till studiefrämjandet krävs enbart för deltagare/ledare över 7 år.

Förråd och bokningskalender     

I förrådet på Delbancogatan finns det mesta som behövs för våra aktiviteter. Nycklar finns hos grenledare och styrelsemedlemmar.

På papperslistan innanför dörren skriver du upp vad du lånar tillsamman med namn och telefonnummer. Stryk sedan när du lämnat tillbaka.

På hemsidan finns en länk till en kalender för bokning av tält, kanoter, kajaker och GPSer. Markera tidsperioden och skriv in vad du bokar.

Material till ledare

Alla nya ledare erhåller ett startkit bestående av buff, mössa och första förband. Föreningen sponsrar därutöver material från ledarshopen med 50 % (max 400 kr).

Facebook

“Friluftsfrämjandet Mölndal” är ett ansikte utåt för lokalavdelningen. Där försöker vi förmedla en bild av vår verksamhet med inbjudan till våra öppna aktiviteter och ögonblicksbilder från genomförda aktiviteter. Kontakt Ann Sjöquist om du är intresserad av att bli redigerare, dvs göra inlägg som Friluftsfrämjandet i Mölndal.

För att sprida tips och idéer har vi skapat en hemlig Facebookgrupp, ”Tips och idébank för ledare i Friluftsfrämjandet i Mölndal”. Kontakta grenledare, styrelsen eller någon annan ledare för att komma med i gruppen.

“Friluftsfrämjandet - Ledarforum” är en sluten grupp för ledare från hela landet. Där finns allt från bilder från vanliga aktiviteter till diskussion om vad som är rätt och fel i Friluftsfrämjandet. Gruppen förmedlar om inte annat en bild av att Friluftsfrämjandet som är något större än lokalavdelningen.