Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kajak

Action eller stilla och lugnt? Paddling kan beskrivas på många olika sätt. Fartfyllt genom en fors, glida fram på en stilla å, surfa två meters vågor eller paddla stilla och lugnt över havet i solnedgång. Det finns många tillfällen att paddla.

Kajakverksamhet i Mölndals lokalavdelning

I Friluftsfrämjandet Mölndal är målsättningen att utnyttja våra kajaker för att erbjuda nybörjarkurser och kvällspaddling i Stensjön och Rådasjön. Våra kunniga ledare sätter alltid säkerhet och paddlingsglädje i första rummet för att du som deltagare skall känna dig trygg och få en lustfylld upplevelse.

Intresserad?

Du är välkommen gammal som ung, nybörjare till proffs. Ta en titt på de olika aktiviteterna och vilka de riktar sig till. Beroende på säsong så kan det vara tunt i listan på aktiviteter.

Anmälan

Anmälan sker alltid genom aktiviteten på lokalavdelningens startsida. För att delta i aktiviteten måste du vara medlem i Friluftsfrämjandet. Anvisningar för hur du blir medlem finner du på respektive aktivitet.

Kostnad

Eventuell kajakhyra 100 kr.

Våra kajaker

Vi har 10 PE-kajaker:

2 Seabird Expedition Odin

Fantastisk förstagångskajak för barn och ungdomar samt för vuxna upp till 50 kg och 160 cm. Kajaken är smal framtill vilket gör att man kan sätta in paddeln nära kroppen. Den är utrustad med roder och har en längd på 367 cm.

2 Tahe Marine Lifestyle 420

Stabil, lättmanövrerad mycket prisvärd kajak som passar utmärkt att ha till att paddla kortare turer i. Kajaken är relativt kort och bred vilket gör den mycket stabil och trygg så även helt nybörjare kan känna sig trygga. En perfekt "sommarstuge kajak" för hela familjen. Utan roder.

2 Tahe Marine Coastspirit

Kul och lättdriven kajak i polythen. Den är vacker med sitt låga akterdäck vilket även bävar för kursstabilitet samt förenklar vid roll. Den passar dig som prövat paddling förr och vill ha en slitstark och lättdriven kajak.

Den har skarptslag långt bak på kajaken vilket vilket gör att kajaken bibehåller sin egenskap som lättdriven men även gör kajaken lättsvängd vid kantning till och med utan roder samt kurs stabil i upprätt lägen. Helt enkelt en stabil kajak med bra fartegenskaper. Utrudtad med skädda.

2 Tahe Marine Reval mini

Reval Mini LC PE är en stabil och säker kajak både för långfärder och dagsturer. Kajaken har den klassiskt brittiska formen med uppdragna stävar och slag som medger styrning genom kantning. Kul att leka med i vågor och att surfa med! Skrovformen gör den lättsvängd och smidig, men ger den också lite mer lovgirighet och avdrift. Därför är den även utrustad med roder från SmartTrack och skädda från Kajaksport som standard.

Mini PE är en mindre variant av vår storsäljare Reval Midi PE och är designad för dig som är lite kortare och lättare. Reval Mini PE är en mycket välutrustad kajak till ett lågt pris!

2 Tahe Marine Lifestyle solo

Lifestyle Solo PE är en kajak för barn, ungdomar och andra lättare paddlare (upp till 165 cm om man inte har långa ben). Skrovet gör den lättpaddlad och lättmanövrerad. Sits, ryggstöd och fotstöd gör att du får en bekväm sittställning. Två vattentäta skott med runda packluckor. Lifestyle Solo PE är gjord i en slagtålig och formstabil trelagers polyetenplast och är utrustad med ett roder från Smarttrack som standard.