Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barn och Ungdom

Mölndals lokalavdelning har verksamhet för barn och ungdomar från 2 år och uppåt.

Intresserad?

Vi har som ambition att kontinuerligt starta upp nya grupper för att bereda plats för fler.

Som så ofta är vi beroende av föräldrar som är beredda att kliva in och axla en ledarroll.

För de som kliver in i ledarrollen erbjuder vi en uppskattad ledarutbildning. Vidare har vi flera ledare som gärna kommer med tips om upplägg och lämpliga lekar. Om bara tiden passar brukar vi även kunna ställa upp med någon som hjälper till under de första tillfällena. Slutligen har vi ett förråd med utrustning som bara väntar på att användas.

Tror du att detta är något du kan tänkas ge dig in på?

Du är förstås inte ensam ledare. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta oss, se nedan för kontaktuppgifter.

En nystartad grupp anpassas till deltagarnas förutsättningar och startar ofta med en eller flera prova-på-aktiviteter. I mån av plats finns även möjlighet att ansluta till någon av de existerande grupperna. Såväl grupper som prova-på-aktiviteter hittas som äventyr på huvudsidan.

 

Från Knopp till TVM

I takt med att barnen blir äldre utvecklas även gruppen:

Skogsknopp (1-2 år) - Här är korta ben en fördel, för då är du närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om du trillar. Grupperna leds av Friluftsfrämjandets ledare och barnen deltar gemensamt med vårdnadshavare eller en annan vuxen.

Skogsknytte (3-4 år) är vår verksamhet för barn från tre års ålder. Tillsammans med ledare och föräldrar får de utforska i sin egen takt, med hela kroppen och alla sinnen.

Skogsmulle (5-6 år) är en friluftsverksamhet för barn från  fem år. Här får de genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur.

Familjemulle (Familjen) är en Skogsmullegrupp för hela familjen. Vi går på upptäcksfärd på barnens villkor i naturens fantasifulla, spännande värld och föräldrar och syskon får följa med.

Strövare (7-9 år) är vår verksamhet för barn från sju år. Här är alla välkomna att ta del av naturens äventyr, i en tillåtande miljö utan de tävlingsinslag man hittar inom idrotten.

Frilufsare (10-13 år). Lite längre bort väntar de lite större äventyren för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Upplevelserna också. Här i Frilufsarna samlas barn tio år och uppåt.

TVM Äventyrsgrupperna är Friluftsfrämjandets verksamhet för ungdomar och unga vuxna (cirka 14 till 25 år) som brinner för friluftsliv, se separat sida.

Kontaktuppgifter hittar du i menyn till vänster.