Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandring

Häng med på vandring i vår vackra natur! Vi vandrar i grupp där tempot anpassas till alla. Vandringarna kommer att variera från 2,5 km till längre dagsturer. Vi går i skog och mark, så de är inte barnvagnsvänliga!

2019 planerar vi för 8 vandringar

Söndag 7:e april vandrar vi i Vättlefjäll, den röda banan 6,8 km

Måndag 22:e april vandrar vi i Sillvik och tittar på hällristning i Tumlehed och blåsippor i skaldjursbanken. Turen är 11 km och tar ca: 3,5 timmar. 

Torsdag 2:e maj går vi en kvällsvandring i Säveåns dalgång. Ca: 5 km. Turen tar ca: 2 timmar med rast. Vi träffas vid Floda station och tar tåget till Stenkullen och vandrar tillbaka till Floda station.

Söndag 16:e juni vandrar vi på Hyssnaleden. Vi tar oss runt odlingslandskap, lövskogar, barrskogar och mossor.Turen är ca: 21 km och tar ca: 6 timmar inklusive raster. 

Fredag 30 augusti till lördag 31 augusti (INSTÄLLD)gör vi en övernattningsvandring runt St Kroksjön. St Kroksjon ligger i södra Risveden. Vi startar kl 18 på kvällen och går en kort tur för att övernatta i vindskydd eller tält.  På lördagen fortsätter vi runt sjön och beräkas vara framme vid lunchtid.

Söndag 22:e september går turen till Svartedalen för att plocka svamp. Turen tar ca: 4 timmar. 

Söndag 13:e oktober (INSTÄLLD) gör vi en Våffelvandring i Bokedalen. Vi träffas vid Jonsereds station för att vandra upp till torpet Freden och avnjuta våfflor. Turen tar ca: 4 timmar inklusive rast.

Söndag 27:e oktober gör vi höstvandring runt och över Skändlaberget på vandringsleder i en mycket fin och varierad natur på ca 5 km. Turen går över ängsmark och upp i bergen, genom blandskog och granskog. Lederna har en hel del historia att berätta. Här finns bl.a. ett gravfällt, Fornborg och ett stort gravröse, Hisingens näst största. Turen tar ca 2,5 tim inkl en kortare fika/vilo paus.

 

Våra vandringar läggs upp på vår första sida som ett nytt "Äventyr".

Klicka här för att komma till äventyren

Har ni frågor om våra vandringar kontakta Julia, Henrik eller Roger.

julia.annbrink@friluftsframjandet.se
henrik.jagelund@friluftsframjandet.se
roger.eskilsson@friluftsframjandet.se

JuliaTel. 0702-636373
Henrik Tel.0722-484088
Roger Tel. 0705-842985