Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandring

Häng med på vandring i vår vackra natur! Vi vandrar i grupp där tempot anpassas till alla. Vandringarna kommer att variera från 2,5 km till längre dagsturer samt övernattning. Vi går i skog och mark men de flesta kvällsvandringarna är barnvagnsvänliga!

2020 planerar vi 16 olika vandringar med olika längs och nivåer. 

Februari

Torsdag 20/2 samt 27/2 går vi en kvällspromenad i mörkret runt Sisjön. Denna motionsslinga, 2,5 km, är ej upplyst, så tag med en pannlampa för att kunna se vägen.

Torsdag 27/2 går vi en kvällsvandring i Hisingsparken. Vi följer gult motionsspår vilken är ca 7,5 km och är belyst.  

Mars

Torsdag 5/3 går vi en kvällsvandring i Hisingsparken. Vi följer gult motionsspår vilken är ca 7,5 km och är belyst.

Torsdag 12/3 samt 19/3 går vi en kvällsvandring i Safjället i Mölndal. Motionsspåret är elbelyst och promenaden är 3,5 km lång. 

Söndag 15/3 Tar vi oss till Guddehjälm som är en av Bohusläns allra största sammanhängande lövskogar. Besökaren möts av gamla knotiga ekar och bokar. Marken är mager vilket gör att många av träden är lågväxta trots sin höga ålder. På några av höjderna växer vresigt vridna tallar med uppsprucken bark och vida kronor. Även i norra delens lövsumpskog står åldersstigna träd. I området finns också små våtmarker och vattendrag och delvis igenvuxna torvmossar. Vandringen är 7 km.

April

Lördag 4:e april vandrar vi i Sillvik. Turen går till hällristning i Tumlehed och blåsippor i skaldjursbanken. Turen är 11 km och tar ca: 3,5 timmar. 

Lördag 25:e april vandrar vi på Hyssnaleden. Turen tar oss runt i odlingslandskap, lövskogar, barrskogar och mossor. Turen är ca: 21 km och tar ca: 6 timmar inklusive raster.

Maj

Måndag 4 maj går vi en kvällspromenad runt Stora Delsjön. Turen går på breda grusvägar och några träspångar runt sjön och är 7,5 km. Bitvis kuperad men den är framkomflig för tuffa barnvagnar. 

Söndag 17:e maj vandrar vi Lärjeåns dalgång. Lärjeån slingrar sig genom ett ravinlandskap med vida fält och böljande kullar. Naturen i nästan djungelliknande skog. Turen är 8 km.

Juni

Söndag 28 juni gör vi en Familjevandring till Bronsåldersundet. Det blir en fornminnespromenad med mycket trevlig natur. Turen är 4 km. 

Augusti

Söndag 30 augusti vandrar vi runt Stora Härsjön! Här går vi på naturstigar varvat med grusvägar samt får en naturskön upplevelse med både skog och sjö omkring oss. Turen är på 15 km. 

September

Söndag 13:e september går vi en tur på Rörö i en spännande och vacker skärgårdsvandring. Vi går över gräshedar, ljunghedar, sandstränder, klippor talldungar och klapperstensfält. Turen är 5,5 km.

Lördag 26:e september går turen till Risveden för att plocka svamp. Vi vandrar ett par kilometer och är ute 5 timmar.

Oktober

Söndag 25:e oktober gör vi en vandring i Sandsjöbacka. Turen går en slinga med olika motionsspår och leder. Fina små stigar med mycket vandringskänsla och vi går genom varierande natur. Turen är ca: 13,5 km.

 

Våra vandringar läggs upp på vår första sida, Hisingen, som ett nytt "Äventyr".

Klicka här för att komma till äventyren

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har ni frågor om våra vandringar kontakta Julia, Henrik, Roger eller Anna.

julia.annbrink@friluftsframjandet.se
henrik.jagelund@friluftsframjandet.se
roger.eskilsson@friluftsframjandet.se
anna.lundqvist@friluftsframjandet.se

JuliaTel. 0702-636373
Henrik Tel.0722-484088
Roger Tel. 0705-842985
Anna Tel. 0736-907963