Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-12-02)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandring

Häng med på vandring i vår vackra natur! Vi vandrar i grupp där tempot anpassas till alla. Vandringarna kommer att variera från 2 km till längre dagsturer samt övernattning. Vi går i skog och mark men de flesta kvällsvandringarna är barnvagnsvänliga!

Under 2021 planerar vi 13 olika vandringar med olika längd och nivåer. Vi genomför en del turer i samarbete med Sjuhärads lokalavdelning.

Vi gör en ändring i programmet och flyttar den första sträckan av Gotaleden som var planerad den 21 mars till 8 augusti.

Vi sätter därför in en vandring i repris runt Stora Delsjön den 21 mars. 

Mars 

Måndag 1 mars går vi en Mörkervandring Skenes närområde för att uppleva tystnad, mörker, stjärnor och månsken, eller kanske en molnig himmel. Vi vandrar ca 5 km, helst i helt mörker med bara mån- och stjärnljus att visa oss vägen. 

Söndag 21 mars går vi en promenad runt Stora Delsjön. Turen går på breda grusvägar och några träspångar runt sjön och är 7,5 km. Birtvis kuperad men den är framkomlig för tuffa barnvagnar. 

April 

Söndag 11 april vandrar vi i Storsjöleden vid ViskaforsStorsjöområdet erbjuder en fantastisk vildmarkskänsla. Vi vandrar leden runt sjön och upptäcker den vackra naturen  och ser spåren efter det gamla kulturlandskapet. Turen är 8,5 km.  

Söndag 25 april går färden till Björkö. De fina Blåsippebackarna finns vid halvön Pjonkan. Här på norra delen av Björkö finns odlingsmarker och rika lövlundar, hällmarker med ljung och buskar. Turen är 8 km.   

Maj 

Söndag 16 maj går vi en kvällspromenad Rya Skog. Turen går på breda stigar och några träspångar och är km. Det är en urskog mitt i stan med över 200 blomarter och med exklusiv stor-rams. 

Söndag 23 maj vandrar vi vid Rya åsar i Borås Rya åsar erbjuder omväxlande natur nära Borås centrum och unika värden för friluftslivet. Här finns ett fantastiskt landskap med klippbranter, ekskogssluttningar, vidsträckta barrskogar och levande odlingsmarker. Turen är 9 km.  

Juni 

Söndag 13 Juni gör vi en vandring i Sandsjöbacka. Turen går en slinga med olika motionsspår och leder. Fina små stigar med mycket vandringskänsla och vi går genom varierande natur. Turen är ca: 13,5 km. 

Augusti 

Söndag 8 augusti startar vi vår vandring på Gotaleden. Vi går första sträckan från Göteborg till Skatås. Det blir en vandring på 6 km varav 3,5 km i staden och 2,5 km i skogsterräng. Därefter går vi den andra delsträckan från Skatås till Kåsjön. Bohusleden går även här. Vi passerar flera fina badsjöar och går upp till berget Getryggen som har en fin utsikt. Känn lugnet längs leden. 

Söndag 22 augusti vandrar vi i Klippans naturreservat i närheten av Hindås. Klippan är en riktig gammelskog med högvuxna granar, murriga heltäcknings-mattor av mossa. Många granar är över 150 år. Det finns steniga stigar och motionsspår som löper genom området och fram till resterna av ett gammalt torp med månghundraåriga anor.  Vi tar en paus och badar skogsbad 

September 

Söndag 5 september ( Inställd ) går turen till Risveden för att plocka svamp. Vi vandrar ett par kilometer och är ute ca: 5 timmar. 

Söndag 19 september går vi en tur på Vrångö i en spännande och vacker skärgårdsvandring. Blandad natur med kala stenhällar och utkik i söder med lummig natur i norr. Turen är 6 km. 

Oktober 

Söndag 17 oktober ( inställd ) går vi en tur på Fjärås bräckaÖppna landskap med spännande naturstigar och fina vyer. Turen är 5 km.  

November 

Söndag 7 november gör vi en tur i Svartedalen Bottenstugan. Svartedalen bjuder på riktig vildmark med ett av Västsveriges största sammanhängande barrskogsområden. Det är ett bitvis bergigt vildmarksområde och det finns gott om sjöar och små tjärnar. 

 

Våra vandringar läggs upp på vår första sida, Hisingen, som ett nytt "Äventyr".

Klicka här för att komma till äventyren

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har ni frågor om våra vandringar kontakta Roger eller Anna.


roger.eskilsson@friluftsframjandet.se
anna.lundqvist@friluftsframjandet.se


Roger Tel. 0705-842985
Anna Tel. 0736-907963