Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandring

Häng med på vandring i vår vackra natur! Vi vandrar i grupp där tempot anpassas till alla. Vandringarna kommer att variera från 2 km till längre dagsturer samt övernattning. Vi går i skog och mark men de flesta kvällsvandringarna är barnvagnsvänliga!

Under 2022 planerar vi 9 olika vandringar med olika längd och nivåer.  

Mars 

Söndag 27 marsfortsätter vi vår vandring på Gotaleden. Vi går tredje sträckan mellan Kåsjön till Jonsered. Turen är 8 km och är medelsvår. 

April 

Lördag 9 april är det äntligen dags för vår blåsippsvandring till Sillviks Naturreservat igen. Vi kommer att gå på grusade gångvägar och naturstigar. Vandringen börjar längs havet mot och förbi Lillebybadet och sedan över Lillebyvägen och går in i blandskogen. Därefter fortsätter vandringen till hällmålningarna innan vi kommer fram till skalgrusbankarna där vi förhoppningsvis kan få se blåsipporna.Turen är 11 km.  

Söndag 10 april Tar vi oss till Guddehjälm som är en av Bohusläns allra största sammanhängande lövskogar. Besökaren möts av gamla knotiga ekar och bokar. Marken är mager vilket gör att många av träden är lågväxta trots sin höga ålder. På några av höjderna växer vresigt vridna tallar med uppsprucken bark och vida kronor. Även i norra delens lövsumpskog står ålderstigna träd. I området finns också små våtmarker och vattendrag och delvis igenvuxna torvmossar. Vandringen är 7 km.   

Maj 

Söndag 22 maj gör vi en vandring i Sandsjöbacka. Turen går en slinga med olika motionsspår och leder. Fina små stigar med mycket vandringskänsla och vi går genom varierande natur. Turen är ca: 13,5 km.  

Juni 

Söndag 19 Juni  gör vi en tur i Svartedalen Bottenstugan. Svartedalen bjuder på riktig vildmark med ett av Västsveriges största sammanhängande barrskogsområden. Det är ett bitvis bergigt vildmarksområde och det finns gott om sjöar och små tjärnar. Turen är 10,5 km.

Augusti 

Lördag - Söndag 27-28 augusti planerar vi för en övernattningsvandring runt St Kroksjön. St Kroksjon ligger i södra Risveden. 

September 

Söndag 18 alt. 25 september går turen till Risveden för att plocka svamp. Vi vandrar ett par kilometer och är ute ca: 5 timmar. 

Oktober 

Söndag 23 oktober går vi en tur på Fjärås bräckaÖppna landskap med spännande naturstigar och fina vyer. Turen är 5 km.  

November 

Söndag 20 november  går vi Äggdalsrunfdan i Tofta. Turen är 5 km och lätt.

 

Våra vandringar läggs upp på vår första sida, Hisingen, som ett nytt "Äventyr".

Klicka här för att komma till äventyren

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har ni frågor om våra vandringar kontakta Roger, Anna eller Liselotte.


roger.eskilsson@friluftsframjandet.se
anna.lundqvist@friluftsframjandet.se
liselottelagouz@hotmail.com


Roger Tel. 0705-842985
Anna Tel. 0736-907963
Liselotte Tel. 0735-258372