Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vårens arbeten avslutade

Bastuombyggnad, målning av hus och ny brygga

Bastun

Arbetet med att minska bastuns storlek till hälften har nu genomförts i syfte att fortfarande uppfylla de behov vi har men nu till en rimligare kostnad. Det innebär att vi nu har en bastu som inte kräver den storlek på bastuaggregat som var nödvändigt tidigare för att kunna värma upp bastun inom en rimlig tid. Vi utnyttjar nu 65% av det ursprungliga aggregatets effekt och har därmed möjlighet att hålla nere huvudsäkringens storlek vilket ger en lägre fast kostnad.

I och med ombyggnaden har vi nu också haft möjlighet att skapa ett välbehövligt extra förrådsutrymme i 50% av den del som inte längre är bastu.

Ombyggnationen har till största delen gjorts ideellt och finansierats med egna medel och ett investeringsbidrag från kommunen.

I anslutning till detta arbete har även ett dörrhål tagits upp i väggen mellan det befintliga lilla rummet "kontoret" och herrarnas omklädningsrum. Syftet med denna åtgärd är att skapa ökade utrymmen inomhus vid speciella behov.

Utvändig målning av hela huset

Hela huset har nu fått en utvändig uppfräschning och fasaden var lagom färdig till 75-års jubileet. Nu är det i sin helhet ommålat vilket även omfattat den del av huset som utgörs av utedelen under tak. Arbetet har genomförts av ideell arbetskraft och finansierats genom stöd från Colorama-Ödmans.

Ny brygga

En ytterligare brygga har lagom till vårt 75 –års firande satts upp vid sjön. Bryggan finns i förlängningen rakt ner från gräsplanen och tanken är att man här enklare skall komma i och ur med kajak och kanadensare. Vid denna plats kommer även föreningens kanoter att vara upplagda. Innan arbetet påbörjades har vi haft en dialog med Holmen avseende den valda platsen.

P1030196.JPG