Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Geocaching

En skattjakt i skog och mark med hjälp av GPS, välkommen på ett äventyr för hela familjen.

För närvarande har lokalavdelningen i Borensberg inte någon egen geocaching grupp. Finns intresse av att leda en sådan grupp så tveka inte att kontakta oss. Tillsvidare så hänvisar vi dock till Friluftsfrämjandets lokalaavdelning i Motala som är stora på Geocashing.

Högteknologisk skattjakt som är mycket populär, inte bara i Sverige utan i de flesta länder. Geocaching passar alla åldrar och är inte bundet till årstider.

Hur gör man? Med hjälp av en GPS-enhet ska man hitta "skatter",  eller s.k. cacher. Cacherna kan vara av olika storlekar och former. När man har hittat en cache, så ska den loggas - dels i den logg som ska finnas i cachen och dels på geocaching.com:s  hemsida. Du behöver alltså ha ett konto hos geocaching.com

Ett konto hos www.geocaching.com är gratis och du kan t.ex. skaffa dig medlemskap här med denna länk.

På geocaching.com:s webbplats kan du söka efter cacher på en världsomspännande karta. Det finns miljontals cacher utlagda i de flesta länder. Troligen också i det område du befinner dig just nu.  

Ett tips är att alltid ha med sig en penna för att kunna logga cachen. Det är inte säkert att det alltid ligger en penna i cachen.

Aktiviteter i denna grupp mailas ut till de anmälda, samt läggs ut på vår Facebook sida.

Anmälan och frågor

Vid eventuella frågor så går det bra att kontakta vår ordförande Mattias Schwerdt på tel 073 - 1073184 eller via länken nedan. All anmälan till våra äventyr sker på hemsidan under respektive äventyr. Skicka en fråga

Hitta ditt nästa skattletaräventyr!

Sök bland våra geocash aktiviteter för att hitta ditt nästa äventyr!

Sök aktiviteter!