Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Avtal om Snickarbacken

2017-12-06

Friluftsfrämjandet Surahammar har i november tecknat ett avtal med Surahammars kommun om att få använda den lokala pulkabacken Snickarbacken.

- Vår målsättning är att med hjälp av ideella krafter kunna erbjuda pulkaåkning och liknande aktiviteter i Snickarbacken redan under vintern 2017, säger Cristian Hidalgo, ordförande i Friluftsfrämjandet Surahammar.

- Vi är jätteglada att vi nu har fått till ett avtal med kommunen om att få använda Snickarbacken. Vi vet att det finns ett stort intresse runt den! Nu hoppas vi att alla de som varit aktiva i olika kanaler som till exempel sociala medier kommer och deltar i arbetet - så att vi tillsammans kan göra verklighet av vår vision om att göra Snickarbacken till en naturlig samlingsplats för människor i alla åldrar och bakgrunder, säger Johanna Skottman som är vice ordförande.

Friluftsfrämjandet har mångårig erfarenhet av att ansvara samt bedriva verksamhet i form av bland annat pulkabacke och liknande aktiviteter runt om i landet.

- Vi kommer att börja i liten skala men målsättningen är att vi med tiden ska växa och utöka aktiviteterna. Detta med hjälp av sponsorer och ideella krafter, fortsätter Cristian.

Det var ett naturligt steg för lokalavdelningen att söka samarbete med kommunen om Snickarbacken.

- Kommunen har varit tillmötesgående och väldigt hjälpsamma. Vi vill rikta ett stort tack till kommunchefen Frank Pfeiler och kommunstyrelsen ordförande samt övriga ledamöter i kommunstyrelsen för att ha gjort detta möjligt. Vi ses i backen! avslutar Cristian.