Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Strövarna

Strövare är verksamheten för barn mellan sju till nio år. Här börjar vi lära oss att göra upp eld, bygga vindskydd, laga mat och hantera kniv, yxa och såg.

Våra strövargrupper är igång i stort sett året runt, i alla årstider och i alla väder. Grupperna träffas på lite olika platser runt om i Sollentuna beroende på vilket tema äventyret har och vilken utrustning som krävs. Det kan vara allt från att tälta eller undersöka vattnet med håvar vid sjön Ravalen till att göra vandringar i Törnskogen eller laga mat på Astrid Lindgrens berg.

Vi vill få barnen att känna sig fria, få utforska naturen på sitt sätt, prova på nya saker och lära sig mer om det som intresserar dem. Såklart inom vissa ramar som ledarna sätter upp med tanke på gruppens bästa och säkerhet. Målet är självständiga och självsäkra barn som behärskar friluftstekniker och har förståelse för hur de påverkar naturen och hur naturen påverkar dem.

Våra ledare är erfarna och vet hur man gör roliga äventyr som både är lärorika, spännande och säkra. Man försöker hjälpas åt mellan grupperna både med tips och planering. Alla har ju sina egna kunskaper och erfarenheter som man gärna delar med sig.

Strövargrupper i Sollentunas lokalavdelning

  • Pilgrimsfalkarna, födda 2014-2015, ansvariga ledare Lena och Jessica

 

Finns det intresse av att vara med i vår befintliga strövarverksamhet eller kanske vill du starta en helt ny grupp så kontakta grenledare Peter Wallman på peter.wallman@friluftsframjandet.se.