Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mountainbike

Vi har två grupper inom mountainbike för barn och ungdomar som träffas cirka sex gånger per termin.

Mountainbike eller MTB är en sport som kan bedrivas på en mängd olika sätt och har under de senaste åren fått ett stort uppsving. Den typen av MTB som vi i Friluftsfrämjandet huvudsakligen sysslar med är Stigcykling eller Trail som man också kallar det.

Stigcykling handlar om att vara nära naturen oavsett om det sker på naturliga stigar i skogen eller på anlagda banor eller en kombination av de två. Tjusningen med Trail är just att den innehåller så många moment som skapar intryck. Kondition, teknik och balans samt inte minst naturupplevelsen! 

Just nu har vi två barn/ungdomsgrupper för åldrarna 6-9 och 10-15 år, för att komma igång behöver man en cykel som är anpassad för ändamålet. Den har breda och grova däck, handbroms både fram och bak samt vanligtvis någon typ av dämpning, detta för att man ska kunna ta sig fram i terrängen på ett säkert sätt.

När vi cyklar har vi alltid hjälm och gärna en ryggsäck på ryggen där vi har med oss extra kläder, reparationssaker till cykeln och inte minst viktigt, fika. Stigcykling handlar ju om upplevelser så vi tar oss alltid tid att stanna för en god fikapaus på vägen! 

Om du vill veta mer om verksamheten, kontakta ansvarig grenledare för mountainbike, Henrik Gustafsson, henrik.gustafzzon@gmail.com
tel: 0768-593504