Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidskola

2024 års skidskola  öppnas bokning på Fars dag den 12/11. Kontakta oss snarast om du vill bli skidlärare!

Vill DU bli skidlärare? Kolla in utbildningsprogrammet! Kontakta oss för mer information, Ledares barn har lättare att komma med i skidskolan.... 

Utbildningskatalogen för regionen man kan även gå med andra reioner!  http://www.friluftsframjandet.se/

I år kommer vi att släpp platserna i omgångar efterhand som vi har klart med ledare, så om det inte verkar finnas platser när vi öppnar för önskad grupp så beror det på att den läggs upp senare, vi jobbar på att få alla grupper klara så snart som möjligt!

Vi är aktiva i Väsjöbacken, Sollentuna, för backens öppettider mm. www.vasjobacken.com. Det finns även en webkamera.

Vill ni själva delta som ledare: kontakta  oss snarast ! skidskolansollentuna (@) friluftsframjandet.se..

Sollentunas alpina gren håller varje år skidskola för medlemmar i Friluftsfrämjandet i Väsjöbacken i Sollentuna.

Privatlektioner bokas via aktivitetshanteraren: Observera liftkort ingår ej.

Anmälan till skidskolan säsongen 2024 öppnar 12 november kl 08.00. Anmälan görs via friluftsfrämjandets webplats https://www.friluftsframjandet.se/sollentuna

2024 års skidskola kommer huvudsakligen att gå under 2 helger. (ej fastställt ännu) Skidskolan omfattar 4 pass a ca 1 timme och 30 minuter.

Detta innebär att det är ett pass på lördagen och nästa på söndagen vilket sedan repeteras följande helg.

Privatlektioner hålls företrädesvis övriga helger men även kvällar!
Pris: 900 kr för 1,5 h inklusive en extra deltagare.
OBS: Liftkort tllkommer.

Freeskiers, där vi åker allt, provar bana och park samt allt annat! Frreskiers sker kvällstid!  

Vi kommer att ha skidskolan under hela dagarna där det första passet startar kl 9.30. Alla grupper utom svängare och fräsare samlas vid familjeliften länst bort, åtminstone första passet.

Notera att flera olika skidskolaor kan ha verksamhet samtidigt!

Vi kommer liksom alla andra skidskoleavdelningar i Stockholmsområdet att använda oss utav samma gruppbeteckningar som används på de flesta skidanläggningarna, nedan följer en listning på gruppernas definitioner, läs på noga så ni hamnar i så rätt grupp som möjligt, det är bättre att hamna i för lätt grupp än för svår, vi flyttar hellre upp deltagarna än nivå än ned!

Freeskiers och Teknikpass kommer i år att hållas på kvällarna 19-21.

Observera att vi har öven möjlighet att hålla lektioner för vuxna i till exempel avancerad carving (privatlekioner ovan)

Snowboard! både Nybörjare och Fortsättare!

Skidskolegruppsindelningar Friluftsfrämjandet Stockholm

Snögubbar 4,5–6 år.

Förkunskapskrav:  Inga.

Nybörjarkurs där vi provar knappliften och tränar på att hantera skidorna, bromsa och svänga i mycket lätta backar.

Snöstjärnor 4,5–6 år.

Förkunskapskrav:Du kan bromsa, stanna och svänga i barnbacken samt åka knapplift själv.
Lekfull fortsättningskurs för de minsta som redan kommit igång med sin skidåkning. Vi försöker bli ännu bättre på att svänga och bromsa i barnbacken för att sedan ge oss ut i skidområdets övriga nedfarter.

Snökanoner 4,5–6 år.

Förkunskapskrav: Du kan svänga, bromsa och stanna i de stora backarna.. Du kan åka knapplift själv och en fördel är om du testat att åka ankarlift själv.
Avancerad kurs för de minsta som vill nyttja hela skidområdet. Vi åker fartfyllt och lekfullt i hopp, gupp och alla typer av backar. Allt för att bli en ännu bättre och säkrare skidåkare.

Smygare 7–11 år.

Förkunskapskrav:  Inga.

Nybörjarkurs där vi tränar på att hantera skidorna, bromsa, stanna och svänga i mycket lätta backar.

Glidare 7–11 år.

Förkunskapskrav: Du kan bromsa, stanna och svänga samt åka knapplift själv.
Fortsättningskurs där vi blir säkrare och modigare. Vi testar de lite längre och större backarna.

Svängare 7–11 år.

Förkunskapskrav: Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig nedför de flesta backarna och åka ankarlift själv.
Vi tar oss ut på äventyr med varierad åkning i olika sorters backar och terräng. Vi försöker hitta säkerhet, fart och rytm i vår åkning.

Fräsare 7–11 år.

Förkunskapskrav: Du kan åka med parallella skidor och klarar av ankarliften själv. Du vågar mycket och åker med bra fart.
Avancerad kurs med högt tempo. Vi åker i pucklar, hopp och alla typer av
backar samtidigt som vi utvecklar vår skidfärdighet. Mycket fart under roliga och lekfulla förhållanden.

Freeskiers/Freeride/jibb

Förkunskapskrav:  Du åker i alla backar med kontroll. New Style Skiing för åkare som vill prova helt nya former av skidåkning. Hopp, offpist,

puckel, skog – här finns inga gränser.

Alla tjejer och killar upp till 16 år med säker parallellsväng och fart under skidorna kan vara med i Freeskiers, vår friåkningsklubb utan tävlingsmomentsom erbjuder ungdomar kvalificerad skidträning. Deltagarna utvecklar sin skidåkning på flera plan och den personliga färdigheten tränas mycket. Skidglädje, nya härliga vänner och mängder av upplevelser på snö är vad Freeskiers handlar om.

Skidor Level 1 (grön)

Förkunskapskrav:Inga.

Nybörjarkurs för dig som vill testa på grunderna inom utförsåkning. Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi tränar på att glida, svänga, stanna och åka lift.

Skidor Level 2 (blå)

Förkunskapskrav:Du kan åka lift samt svänga, stanna och ta dig ner för de flacka backarna.
Fortsättningskurs där vi försöker utveckla både vår teknik och vårt självförtroende. Vi strävar mot att åka med parallella skidor och få ett bättre flyt och kontroll i skidåkningen.

Skidor Level 3 (röd)

Förkunskapskrav:Det här är kursen för dig som redan är en duktig skidåkare och har kontroll i medelsvåra backar, men som håller igen när det blir riktigt brant.
Vi hjälper dig att bli säkrare även här. Vi arbetar med farten för att hitta känslan i din åkning. Vår målsättning är att hitta ett flyt och säkerhet i alla typer av backar oavset svårighetsgrad.

Skidor Level 4 (svart)

Förkunskapskrav:Du kan åka i bra fart med kontroll i alla backar.
Kurs för den avancerade skidåkaren som vill pröva på något extra både i och vid sidan om pisten. För att öka din känsla för skidåkningen arbetar vi med att hantera olika underlag i varierande terräng.

Snowboard Level 1

Förkunskapskrav:  Inga.

Nybörjarkurs där vi lär dig grunderna. Du får tipsen som gör att du kan komma igång och på egenhand ta dig uppför liften och nedför backen, på vägen mot att bli ett fullfjädrat proffs.

Snowboard Level 2

Förkunskapskrav:  Du kan på ett kontrollerat sätt ta dig ner i flacka backar, svänga åt bägge hållen samt åka ankarlift själv.
Fortsättningskurs där vi försöker bättra på din balans och din kontroll. Under kursen försöker vi lägga en grund som gör att du kan testa på brantare terräng, hopp och rails.

Snowboard Level 3

Förkunskapskrav:  Du kan åka med kontroll och fart i nästan alla backar. En fördel är om du testat på att hoppa i små hopp.
Avancerad kurs med upplevelser på lite högre nivå. För att kunna bli bättre brädåkare försöker vi utnyttja träningsmöjligheterna som bjuds både i och utanför pisten. Om förutsättningarna finns kanske vi även testar på att hoppa och raila.

 

Freeskiers delas in i grupper efter nivå på åkarna.

För att deltaga i skidskolan skall man vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Det kommer massor med anmälningar den första dagen till nybörjare (snögubbar) och fortsättningsgrupperna (snöstjärnor, snökanoner glidare och svängare). Dessa platser tar snabbt slut.
Till Freeskier finns fler platser.

Anmälan görs via aktivitetshanteraren.

Vill du bli skidlärare eller jobba som skidlärare med oss så är du välkommen, kontakta oss då snarast så ni kan få tillgång till aktuell ledarinformation och kursinbjudningar träningar och liknande.

************************************************************
Kostnaden för 2023 års skidskola var
1700 kr inklusive liftkort som gäller resten av dagen. inbetalning sker omedelbart via webplatsen. Årets pris framgår av anmälan när den öppna på Fars Dag. 

Vid avbokning sker alltid ett administrativt avdrag på minst 100 kr om avbokning sker i god tid så att platsen kan säljas till annan kund sker återbetalning av överskjutande belopp. Ni måste själva då skicka oss kontonummer för återbetalning kortkreditering är ej möjlig. Är deltagaren sjuk så krävs läkarintyg för sjukdom för återbetalning.

Hjälm är alltid obligatoriskt i skidskolan.