Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Långfärdsskridsko

Ett sätt att njuta - naturupplevelser, rörelse och samvaro.

Att åka skridskor på naturis ger många fina naturupplevelser av sjö och skärgård. Den naturliga isen är mycket varierande. Varje tur ger nya intryck och erfarenheter. Att glida fram utmed en strandlinje där man ser sjöbotten är hisnande. Du kan uppleva äventyret tillsammans med Friluftsfrämjandets ledare. Rätt utrustning, iskunskap och sällskap ger förutsättningar för en säker upplevelse, se länkar till tips och råd nedan.

Vi åker på sörmlandssjöar som Yngern, Måsnaren, Klämmingen, Marvikarna, på södra Mälaren samt i Sörmlands skärgård. Våra färder på naturis är helt beroende av hur vädret och isarna utvecklas men som regel börjar säsongen i december och pågår in i mars. Kom med i säsongens början då turerna är korta så tränar du upp dig till de längre och mera krävande skärgårdsturerna i mitten av säsongen.

Säkerhet
Från och med säsongen 2019/20 har vi en ny viktig rekommendation för hur man bör fästa sin draglina/räddningslina. Läs mer här.

Grundkurs
Ett tips är Friluftsfrämjandets digitala Grundkurs för långfärdsskridskoåkning. Det ger kunskap och en massa bra tips om säkerhet, utrustning och åkteknik samt inte minst iskunskap. https://www.learnify.se/l/show.html#att/k8J0J

Anmälan
Anmälan till våra turer är obligatorisk. Hur du anmäler dig framgår i informationen om aktuell tur.

Här finns all information
Allt om säkerhetskraven för att följa med på våra turer och annan information om vår skridskoverksamhet hittar du på skridsko.net, "Skridskonätet". Där hittar du vår gruppindelning, deltagaravgifter, utrustning och hur du får behörighet för att kunna ta del av aktuella isobservationer med mera.

När har vi turer?
Information om turerna får du på hemsidan och sidan "Våra skridskoturer". För att vara säker att turen blir av kolla där efter kl 19 kvällen före utlyst tur. Följ oss också på Facebook för att få snabb och aktuell information, ”Långfärdsskridsko Södertälje”.

Kontaktperson: Pär Wallin par.wallin@friluftsframjandet.se

Uppdaterad 2023-08-25

Medlemserbjudande Friskis&Svettis

Skridskonätet - all aktuell info!

Välj rätt grupp för att få ut mest av skridskoturen.

För att få relevant info via e-post - uppdatera din profil!

Här är ditt medlemskort!

För vissa medlemserbjudanden och aktiviteter behöver du kunna visa att du är medlem. På din profil hittar du ditt digitala medlemskort, att skriva ut eller visa upp i mobilen.

Till din profil