Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Långfärdsskridsko

Ett sätt att njuta - naturupplevelser, rörelse och samvaro.

Att åka skridskor på naturis ger många fina naturupplevelser av sjö och skärgård. Den naturliga isen är mycket varierande till struktur och färg och är därför en viktig del av själva upplevelsen. Du kan uppleva äventyret tillsammans med Friluftsfrämjandets ledare. Rätt utrustning, iskunskap och sällskap ger förutsättningar för en säker upplevelse, se länkar till tips och råd nedan.

Friluftsfrämjandet i Södertälje erbjuder ledarledda turer onsdagar, lördagar och söndagar under säsongen när isen är njutbar. Vi åker på sörmlandssjöar som Yngern, Måsnaren, Klämmingen, Marvikarna, på södra Mälaren samt i Sörmlands skärgård. Våra färder på naturis är helt beroende av hur vädret och isarna utvecklas men som regel börjar säsongen i december och pågår in i mars. Kom med i säsongens början, då turerna är korta, så tränar du upp dig till de längre och mera krävande skärgårdsturerna i mitten av säsongen.

När har vi turer?
Information om turerna får du på hemsidan och sidan "Våra skridskoturer". För att vara säker att turen blir av kolla där efter kl 19 tisdagar, fredagar och lördagar.

All information om vår skridskoverksamhet hittar du på Skridskonätet. Där hittar du gruppindelning, deltagaravgifter, utrustning, hur du får behörighet till Skridskonätet m.m.

Kontaktperson: Anders Granéli skridsko.sodertalje@friluftsframjandet.se

Långfärdsskridsko program

Skridskonätet - all aktuell info!

Välj rätt grupp för att få ut mest av skridskoturen.

För att få relevant info via e-post - uppdatera din profil!

Här är ditt medlemskort!

För vissa medlemserbjudanden och aktiviteter behöver du kunna visa att du är medlem. På din profil hittar du ditt digitala medlemskort.

Till din profil