Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Våra hyrkajaker

 

North Shore, Ocean 17-6

En kajak som har en design med skarpa slag vilka slutar just bakom sätet. Ocean kombinerar ett snabbt och stabilt skrovmed utmärkta svängegenskaper. Fungerar såväl för dagsturer som långpaddling tack vare den goda lastkapaciteten. Kajaken passar främst "mediumpersoner" som tycker om att paddla skäddakajak. Längd 533cm, bredd 55cm.

Trapper, Dolphin

En trygg kajak som har många förtjänster. Formen är sprungen ur den "Svenska klassiska kajakskolan" där uppsvängda stävar och rundade linjer inte är överdrivna. Men denna inriktning har visat sig lyckosam. Kajaken har mycket goda sjöegenskaper, känns trygg och är rymlig. Den har ett alldeles utmärkt rodersystem som du lätt ställer in efter dina egna mått. En kajak för dig som är lite större och vill paddla med roder. Längd 520cm, bredd 58cm.

Trapper, Albacore

Kajaken är svagt lovgirig (svänger upp mot vinden) vilket man kompenserar med paddeltekniken eller trimmar bort med eventuell last. Ett roder gör förstås paddlingen mer bekväm. Kajaken har en relativt krökt köllinje, vilket gör den lättsväng. Skrovet är V-format  vilket gör den okänslig för vind och ger en relativt torr gång i vågor. Kajaken fungerar att paddla utan roder, men vi har valt att montera roder på båda våra kajaker av denna typ. Sittbrunnen är relativt tight vilket skapar bra kontakt med kajaken, men Du får inte vara för stor. Längd 520cm, bredd 54cm.

North Shore, Bucanneer

Buccaneeren är en utpräglad skäddakajak och utmärker sig med sina skarpa slag. Den är mycket lättmanövrerad och komfortabel. Kajaken fungerar för personer upp till medel är du större kan den upplevas trång. Kajaken är lättmanövrerad & är snäll även i kraftig vind. Har sina största förtjänster vid surf & blir lite stampig i motsjö. Modellen är väl beprövad.Lämplig för dig som upp till mediun som vill paddla med skädda. Längd 530cm, bredd 55cm.

P&H Quest

Kajaken är ytterligare en god representant för den brittiska "kajakskolan". Den är följsam med skäddan och svarar snällt på kantning av kajaken när du vill förändra riktningen.. Kajaken uppför sig bra i de flesta väder och är inte särskilt rank. Lämplig för dig som är lite större och vill paddla med skädda. Längd 536cm, bredd 56cm.

Kayman, Smuggler

Smuggler är en stor och stabil kajak för dig som vill ha rejäl volym och gott om plats. Den är lämpad för större och tyngre personer. Två stora vattentäta skott med ovala gummiluckor och två mindre med runda luckor gör den lättlastad. Kajaken har SmartTrackroder, men har även skädda. Kayman Smuggler är tillverkad i glasfiber med ett lager diolenfiber/kevlar på insidan för ökad styrka och lägre vikt. Längd 562cm, bredd 57cm.

P&H, Cetus MV

Kajaken är stabil, snabb och manövrerbar med goda lastutrymmen och härlig komfort, kort sagt en ovanligt lyckad kompromiss. Cetusens stabilitet passar till och med nybörjaren samtidigt som den mer avancerade paddlaren kommer gilla manövrerbarheten. Längd 543cm, bredd 57cm.

North Shore, Atlantic

Längd 485cm, bredd 55cm.

Stellar Kayak

Längd 435 cm, bredd 60cm.