Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

För annonsörer

Magasinet Friluftsliv är Friluftsfrämjandets medlemstidning och en av Sveriges största friluftstidningar, med 79-84 000 läsare enligt Orvesto.

Tidningen vänder sig till en bred men ändå unik målgrupp. Lika många kvinnor som män läser tidningen. Bland läsarna finns många familjer med barn i förskole- och skolåldern samt många aktiva seniorer. Gemensamt för Friluftslivs läsare är att de älskar friluftsliv och är aktiva i naturen. De är också nyfikna och miljöintresserade, gillar nya prylar och är ofta flitiga resenärer, både i Sverige och utomlands. Läsarna utgör en resursstark målgrupp som är intresserade av både spännande och bekvämt friluftsliv.

Direkt hem i brevlådan

Friluftsfrämjandets medlemmar i landets omkring 350 föreningar får tidningen direkt i sina brevlådor. På så sätt får du som annonsör snabb respons från intresserade läsare.

Skiftande läsning

Magasinet Friluftsliv bjuder på skiftande läsning – allt ifrån längre reportage om inspirerande friluftsliv och möten med friluftsprofiler till kortare inslag med pryl- och resetips, aktivitetstips och tävlingar. Varje tidning speglar också självklart den aktuella säsongen.

Friluftsliv, som är TS-kontrollerad, går också till bibliotek, skolor och butiker i branschen. På så sätt når man både konsumenter och återförsäljare.

Sveriges största magasin om friluftsliv

Friluftsliv är en av Sveriges största magasin om friluftsliv, äventyr och resor. Här bjuds du på inspiration från skog, fjäll och hav. Och det rör på sig eftersom det handlar om vandring, paddling, cykling, klättring och geocaching under de snöfria årstiderna.

Vintertid är det skidåkning som både är opistad, pistad, på längden och tvären, i princip alla sorter. Givetvis handlar det också om långfärdsskridskor, snöskor och andra vinteraktiviteter.

Här bjuds det också på nyheter, tips om nya böcker, kartor och friluftsprylar, resultat av produkttester, guider till äventyr från norr till söder – mestadels från Sverige, men även från andra länder. Friluftsliv skriver också om praktiska saker som hur du använder kompassen, vallar skidor och sköter dina friluftsprylar.

Vi skiljer oss från andra

Friluftsliv skiljer sig från andra friluftsmagasin genom att vi också skriver om barn, utepedagogik och snuddar vid politiken omkring detta. Friluftsliv är kopplat till Friluftsfrämjandets som är ensamt i Sverige om att driva utomhus-förskolor. Friluftsfrämjandet har också barnaktiviteter som vänder sig till alla, från föräldrar med nyfödda barn till ungdomar högst upp i tonåren.

Utgivningsplan 2022

Nummer 1: Utgivningsdag: 11/2

Nummer 2: Utgivningsdag: 20/5

Nummer 3: Utgivningsdag: 23/9

Nummer 4: Utgivningsdag: 25/11

Annonsera i Magasin Friluftsliv

Gabrielle Hagman

Annonsansvarig Mediakraft

gabrielle.hagman@mediakraft.se

073-62 77 984

Kontakta redaktionen

Provläs ett nummer

Prova på att läsa ett nummer av magasin Friluftsliv i digital form. Till tidningen