Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vandringsbyxor

Ett par hållbara, sköna och praktiska byxor för vandringen är en bra och långsiktig investering. Väljer du byxor som passar din kropp och dina utomhusvanor kommer du att ha ett par trevliga följeslagare i utelivet många år framöver.

Vilka byxor som passar bäst beror på vad du ska använda byxorna till och i vilket klimat du tänker använda dem. Men också en hel del på din kroppsform och vad du gillar i ett par byxor. Vissa vill ha tunga, rejäla byxor med stora fickor som håller mycket väta ute innan de blir blöta. Andra vill ha lättare, tunnare byxor och komplettera dem med ett regntätt skal när det behövs. Det finns inga självklara rätt eller fel.

Som med all utrustning är det viktigt att läsa på men också att prova noga. Känns byxorna lite sådär redan i butiken kan du vara ganska säker på att det inte känns bättre på turen. Leta tills du hittar ett par byxor som känns bekväma för dig och har den funktion som just du behöver.

När det gäller att välja byxor för långa vandringar finns två huvudspår. Antingen väljer man ett par rejäla och slitstarka vandringbyxor med stora fickor och förstärkning på rumpa och knän. De håller rätt mycket vind, väta och smuts ute och det ska till ordentliga regnskurar innan du behöver dra över skalbyxorna.

Den andra skolan väljer att vandra i tunna, tajta byxor, som till exempel ullunderställ, och komplettera med skalbyxor med möjlighet till ventilation så fort vinden, kylan eller regnet kommer.

Hitta vandringar

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning