Laga mat med barnen
Att laga mat utomhus, även med små barn, kan bli ett härligt vardagsäventyr. Med rätt förberedelser och förväntningar kan utemiddagen bli veckans höjdpunkt. Här är några saker att tänka på.
1. Förbered dig hemma
Hacka grönsaker, mät upp pastan, riset eller mospulvret och packa i en påse, redo att hällas i kokande vatten, skär upp korven eller kycklingen och lägg en lagom klick smör i en liten burk.
Poängen är att ha så få moment som möjligt när ni väl är ute, lite frusna och väldigt hungriga.
Och glöm inte kryddorna!
2. Krångla inte till det
En pulversoppa med ostmacka eller makaroner och korv kan bli en delikatessmiddag i rätt miljö och med rätt sällskap. När ni känner er säkrare på kök och matlagning finns massor av inspiration i både böcker och på nätet till kul och enkel matlagning utomhus som smakar riktigt gott.
3. Låt barnen vara med
Självklart ska man vara försiktig kring både gas- och spritkök, men med koncentration och lite vuxen guidning kan man klara mycket, även när man inte är så gammal. Har man gott om tid och hackar sina ingredienser utomhus kan det vara en bra idé att ta med en vanlig bordskniv som de små kan hjälpa till med.
Dela
3 goda skäl att bli medlem
Ta del av det roliga
Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem!
Bli medlem