Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Paddling och kajak – unika upplevelser till sjöss och havs

Upplev tjusningen och njutningen av att uppleva naturen från en kajak. Upplev känslan att klyva en spegelblank yta eller forcera skummande vågor eller att smyga fram på grunda vatten i en skärgård.

Att paddla handlar om att uppleva naturen och vara fri. Kanske glida in mot en öde strand, somna till ljudet av vågors brus och vakna till en ny dag med paddling och liv i det fria. Allt det där som gör paddling till en verksamhet som varje år lockar fler och fler passionerade friluftsmänniskor, som vill utforska naturen tillsammans med andra lika drivna deltagare.

Vattenäventyr som passar dig

Inom Friluftsfrämjandet ägnar vi oss åt alla former av kajakpaddling och erbjuder kurser som passar dig oavsett vilken nivå du är på – allt från enkla turer i innerskärgårdar till spännande, väderutsatta äventyr på öppet hav. Alla kajakledare har genomgått vår kajakledarutbildning, har gedigen paddlingserfarenhet och vet hur man anpassar paddlingen utifrån de förhållanden som råder – vilket lägger grunden för säkra turer.

Paddla tryggt med våra ledare

Säsongen börjar ofta i bassängen, där vi tränar kamraträddning och självräddning för att bli säkrare på vattnet. Att träna paddlingsteknik är också en given förberedelse inför säsongens turer, för att du ska känna dig säkrare i kajaken och kan ägna mer tid åt att uppleva närheten till vattnet och smyga fram i naturen.

Från teknikkurser till längre övernattningsturer

Våra turer är allt från kvällspaddlingar, med fokus på teknik och räddningsövningar, till såväl kortare som längre övernattningsturer. Det gemensamma för verksamheten är att ledarna brinner för paddling och vill att du ska få bästa möjliga förutsättningar att göra detsamma.

 

Inte störa – inte förstöra

Vi strävar efter att göra spårlösa besök i naturen och återställer alltid platsen till samma skick som vi fann den. Tillsammans bevarar vi allemansrätten.

Egen kajak?

Har du egen kajak så ska den ha kapell och vattentäta skott vid paddling i skärgården. Du bör ha repöglor i för och akter för bogseringshjälp. Paddeln ska vara fäst med ett snöre i kajaken. Du måste ha flytväst med visselpipa.

Fler tips

Välj tur efter svårighetsgrad

Vi graderar alla våra turer. Vårt graderingssystem finns så att du kan hitta en tur som passar dig. Våra turer för nybörjare brukar alltid genomföras i områden som är trygga även vid besvärligt väder. Osäker på vilken tur som passar? Ta kontakt med ledaren!

Mer om gradering

Hitta äventyr på vatten

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Vatten & paddling

Fler paddeltips