Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kajak och kanadensare

Att klyva en spegelblank yta, surfa i skummande vågor, och att smyga fram på grunda skärgårdsvatten är fantastiska upplevelser. Följ med Friluftsfrämjandet på äventyr!

Paddla med oss

Många av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar erbjuder kajak- och kanadensaräventyr. Vi ägnar oss åt alla former av paddling, allt från kortare paddlingar, med fokus på teknik och övningar, till längre turer med fokus på äventyr och upplevelser.

Alla ledare har genomgått vår ledarutbildning, har gedigen paddlingserfarenhet och vet hur man anpassar paddlingen utifrån de förhållanden som råder. Det gör äventyret roligt, tryggt och lärorikt.

Paddla kajak

Bli medlem och följ med på äventyr

Friluftsfrämjandets kajak- och kanadensaregrupper är populära, och ibland bokas de upp snabbt. Bokningen sker här på vår webbplats. Sök på paddling under Hitta äventyr, eller scrolla ner på denna sida. För att boka in dig behöver du vara medlem i Friluftsfrämjandet.

Som medlem får du tillgång till tusentals olika äventyr, över hela Sverige och året runt. Dessutom får du Magasin Friluftsliv hem i brevlådan 4 gånger/år och fina medlemserbjudanden som gör utrustning, upplevelser och resor lite billigare. Dessutom stöttar du vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv för alla.

Bli medlem

  • Delta på tusentals äventyr över hela landet
  • Erbjudanden på resor, upplevelser och utrustning
  • Magasin Friluftsliv – 4 nummer per år
  • Stöd vårt arbete för allemansrätten och friluftsliv

Bli medlem

Sveriges största friluftsorganisation

a a a

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet. Som organisation strävar vi efter att spegla samhällets mångfald och erbjuda verksamhet som är välkomnande, anpassad och trygg för alla.

Med över 100 000 medlemmar, 7 000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

Vi anordnar bland annat äventyr inom fjällvandring, paddling, klättring, mountainbike, naturparkour, skidor och äventyr för barn. Läs mer om alla äventyr här.

Om du har en fråga kring Friluftsfrämjandet, kontakta din lokalavdelning. Du är också välkommen att kontakta medlemsservice.

Hitta äventyr på vatten

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Bli kajak- eller kanadensarledare

Är du intresserad av att bli ledare? Utbildningen riktar sig till dig som är en god paddlare och ger dig kunskaper och färdigheter för att tryggt och tydligt kunna leda grupper i Friluftsfrämjandets verksamhet.

Marina

-Jag vill skapa äventyr där jag får möjlighet att påverka grupper av människor genom både fysisk aktivitet och naturupplevelser.

Lars

–Jag vill få folk att flytta på gränserna en aning. Det finns så många som vill komma ut i naturen men som inte riktigt vågar. Och att få folk att våga – det tycker jag är min viktigaste uppgift som ledare.

Christel

–Det var beckmörkt när vi paddlade ut från lägret. Jag utbildade blivande kanadensarledare och under dagen hade de övat intensivt på olika tekniker. Men det här var en njutartur som skulle ske i fullständig tystnad.

Skicka in en intresseanmälan