Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

a a a

Längtar du efter mer pölplaskande på schemat?

Friluftsfrämjandets utomhuspedagogik ger konkreta verktyg för att ta ut undervisningen i naturen.

När barn får vara utomhus och lära sig saker får de massor av hälso- och utvecklingsfördelar som de bär med sig hela livet. För oss är naturen den självklara lärmiljön. Med våra utbildningar får du som pedagog redskap för att fylla utevistelsen med meningsfullt innehåll.

a a a

I Ur och Skur

I Ur och Skur är en heltidsverksamhet och pedagogik för förskola och skola som bygger på friluftsliv, utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande i arbetet med målen i läroplanen.

Om I Ur och Skur

I förskolan

Skogsmulle i förskolan introducerar naturen som en aktivitet på schemat i traditionella förskolor, utifrån barnens intresse och erfarenheter och enligt läroplanen.

Om skogsmulle i förskolan

I skolan

Skogshjältarna riktar sig till årskurs F-3 och fritids, och erbjuder kunskap och redskap för upplevelsebaserat lärande som en del av schemat. Skogshjältarna är nära knutet till både läroplanen och Barnkonventionen.

Om skogshjältarna

Vår pedagogik

HÄR HITTAR DU VÅRA FÖRSKOLOR OCH SKOLOR


Lokalavdelning

Region

Förskola

I Ur och Skur-Skola

I Ur och Skur-Förskola

Laddar...

Våra förskolor och skolor i alfabetisk ordning

Vi har förskolor och skolor över hela landet. Det finns förskolor som inte har fullständiga adressuppgifter i vårt system. Därför listar vi de även i alfabetisk ordning. Hitta förskolor och skolor

Möt våra pedagoger

Johanna, Rektor I Ur och Skur⁠

-För några år sedan startade vi en helt ny grupp med 5-åringar, som precis flyttat från stan. På vårt första Skogsmullepass visste barnen inte hur de skulle bete sig i skogen. På den tillrättalagda lekparken som de var vana vid brukade leken följa samma mönster. Men skogen suddade ut de vanliga ramarna.

Karin, lärare I Ur och Skur

-Är ni verkligen ute jämt?! Det är nog den vanligaste frågan jag möts av som I Ur och Skur-lärare. Svaret är såklart nej. Inomhusmiljön är mycket viktigt i vår verksamhet – men vi är betydligt mycket mer ute och i rörelse än elever i "vanlig" skolverksamhet.

Möt våra ledare på Instagram