Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Välkommen till lokalavdelning Trollhättan

Häng med oss ut! Som lokalavdelning erbjuder vi härliga naturupplevelser genom små och stora friluftsäventyr! Vi har tipspromenader, Valborgsmässofirande, Mulles Minilopp och vi vistas gärna i skogens värld. Trollhättans lokalavdelning har ett föreningshus som ligger vackert vid Öresjö. Därifrån utgår de flesta av våra aktiviteter. PS Du har kanske funderat på att bli friluftsledare? Då har du kommit rätt! Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

På gång

Nu är det sensommar eller höst hur man väljer att se på årstiden och vädret. Det finns svamp och bär i skogen, fruktträden ger frukt och våra flyttfåglar börjar samlas för att dra söderut. Det är med andra ord hög tid att dra igång inför hösten i Friluftsfrämjandet Trollhättan. Inom kort kommer denna sida uppdateras med vad som är på gång. Men låt oss avslöja att det drar ihop sig till Mulles Minilopp och Tipspromenader. Välkomna till oss i höst.

Mulles minilopp

Söndag 8 september startar årets Mulle minilopp klockan 11.00. Du som är ca 4-11 år får då springa med Skogsmulle och få priser och diplom. Det kostar 20 kronor. Sedan kan ni gå Familjetipspromenad innan ni avnjuter en mindre fika med en korv med bröd eller bulle med dryck i friluftsgården, Öresjö.

Tipspromenader

Höstens tipspromenader drar snart igång. Vi börjar med en familjetipspromenad på Mulles minilopp 8 september. Sedan är det som vanligt tipspromenad söndagar mellan 10.00-12.00 den 15, 22, 29 september och 6 oktober. Hoppas vi ses i spåren.

Höstmarknad

Den 6 oktober är det höstmarknad mellan 10.00-13.00. Försäljning av närproducerat som grönsaker, inläggningar, bröd, ved, hantverk och mycket mer.

Smått och gott

Hoppas ni fått njuta av både snö, skidor eller annat friluftsliv som hör vintern till nu när det ser ut som våren är på väg. Flyttfåglar som  återvänder, insekter som vaknar och alla som vänder näsan mot solen och njuter av att ta av sig den tjocka vinterjackan är alla tecken på att våren närmar sig. Snart drar Tipspromenader och serveringen igång igen i Öresjö. Vi har en föreläsning den 15 april, Valborg hoppas vi inte blir så blöt som i fjol. Välkommen att delta i någon av våra aktiviteter.

Hitta ditt äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Varför vara medlem

Förutom att du kan delta i föreningsverksamhet i hela landet och ta del av våra rabatter stödjer du via ditt medlemskap även vårt arbete med att värna allemansrätten. Friluftsfrämjandet arbetar för att våra strövområden, både närnatur och storskogar, även i framtiden ska vara tillgängliga för alla. Titta närmare på vad medlemska innebär i länken

Medlemskap & Avgifter

Vill du bli ledare?

Vi söker ledare till nästa år inom allt som hör friluftsfrämjandet till. Har du funderingar på att leda barngrupper, motionsgrupper eller andra aktiviteter hör gärna av dig till oss på friluftsfrämjandet Trollhättan.

Interaktiva utbildning i Friluftsfrämjandets värdegrund

Våra värdeord och värdegrund ska genomsyra allt vi gör. Värdeorden hjälper oss att fatta dagliga beslut och hur vi vill upplevas av våra medlemmar och vår omvärld. Som medlem kan du gå vår interaktiva värdegrundsutbildning och lär dig mer! GÅ UTBILDNINGEN NU för att du vill veta mer eller för att det är första steget att bli ledare inom vår förening.

GÅ UTBILDNINGEN!

Hitta ditt äventyr

I en liten lokalavdelning som Trollhättan kan utbudet av äventyr te sig litet men då har en organisation som Friluftsfrämjandet ett fantastiskt upplägg. Du som medlem i en lokalavdelning kan söka ditt äventyr var som helst i vårt avlånga land. Detta gör att du kan vara engagerad på hemma plan med närheten till organisationen och stödet från den lokala avdelningen samtidigt som du kan söka nya äventyr på närliggande såväl som långväga platser med ett stort och varierat utbud av aktiviteter för gamla som unga, nybörjare som vana, aktiva på vintern och på sommaren eller stora som unga i en salig blandning där mötet mellan människor är minst lika inspirerande som aktiviteten. Gå in och sök bland Friluftsfrämjandets aktiviteter, utbildningar och fortbildningar här.

Mitt äventyr väntar här...

Engagera dig

Friluftsfrämjandet behöver dig som medlem, ledare och aktiv inom organisationen för att verksamheten ska fungera. Läs vidare och om du finner något i vår verksamhet som tilltalar dig är du mycket välkommen att engagera dig. Se vidare i länk eller hör med oss på Trollhättans lokalavdelning om du har idéer själv om vad du vill göra.

Engagera dig

medlemskap

Medlemsuppgifter

Har du som medlem flyttat, byt telefonnummer eller e-postadress ber vi dig att ändra uppgifterna så de är aktuella och du får vår information.

Ändrade medelmsuppgifter
stig 2007.jpg

Friluftsgården Munkebo öresjö

46191 TROLLHÄTTAN