Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Välkommen till lokalavdelning Trollhättan

Häng med oss ut! Som lokalavdelning erbjuder vi härliga naturupplevelser genom små och stora friluftsäventyr! Vi har tipspromenader, Valborgsmässofirande, Mulles Minilopp och vi vistas gärna i skogens värld. Trollhättans lokalavdelning har ett föreningshus som ligger vackert vid Öresjö. Därifrån utgår de flesta av våra aktiviteter. PS Du har kanske funderat på att bli friluftsledare? Då har du kommit rätt! Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

På gång

Vi vill åter tacka alla som ger sitt stöd till vår verksamhet. Vi ser också att det är mycket människor ute vid vårt spår i Öresjö. Härligt att så många hittat hit i en tid då vi behöver naturen mer än någonsin. Hoppas att inte höstrusket avskräcker er att gå vår drop-in tipspromenad eller varför inte skriva upp sig på 2M och ha möjlihet att vinna priser även där. Håll ut, håll avstånd, tvätta händerna och ta hand om er.

Drop-in tipspromenad håller på ett tag till

Vi i Friluftsfrämjandet vid Öresjö utanför Trollhättan ska som framgår av namnet främja friluftsliv, vilket blir extra viktigt i corona-tider. Därför kör vi drop-in på våra tips-promenader. Frågorna byts ut varje fredag, och det kostar inget att gå, men det är naturligtvis välkommet med ett litet bidrag via Swish. Nu när höstmörkret lagt sig har vi snitslat den drygt fyra kilometer långa promenaden genom att häfta mängder med frimärksstora reflexer utefter stigen. Hoppas att många föräldrar tar ut sina barn på en sådan mörkervandring för att ge dem en annorlunda friluftsupplevelse.

Tipspromenad drop-in

13/9 startar höstens tipspromenader, i höst kallad drop-in. Ingen servering p.g.a covid19 restriktioner. Det finns frågor på spåren, när ni kommer till vår infotavlan, vid starten av motionsspåret, finns där lådor den ena finns det tipsslappar i och i den andra lägger ni svaren. Ta med egen penna. Stöd oss gärna. Swish. Nr är 1230639062. Välkomna och Lycka till.

Höstmarknad inställd

Tyvärr har vi pga att vi inte kommer att kunna garantera avstånd och mängden besökare på vår populära höstmarknad ställa in denna. Vi får hoppas på att det om ett år är ett annat läge då vi åter kan anordna denna aktivitet.

Uthyrning av stuga

Vill du hyra vår föreningslokal för möten, kalas med mera. Se under fliken "Hyra lokaler - Öresjö".

Hitta Skogsmulle - vinnare

Vi vill tacka alla som deltog i årets Mulles Minilopp som pga av covid19 blev Hitta Skogsmulle. Vi hoppas att Nils 4 år har fått sin termos som deltog med Elis. "Hitta Skogsmulle - Öresjö - Facebook"

Hitta ditt äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

medlemskap

Engagera dig

Friluftsfrämjandet behöver dig som medlem, ledare och aktiv inom organisationen för att verksamheten ska fungera. Läs vidare och om du finner något i vår verksamhet som tilltalar dig är du mycket välkommen att engagera dig. Se vidare i länk eller hör med oss på Trollhättans lokalavdelning om du har idéer själv om vad du vill göra.

Engagera dig

Varför vara medlem

Förutom att du kan delta i föreningsverksamhet i hela landet och ta del av våra rabatter stödjer du via ditt medlemskap även vårt arbete med att värna allemansrätten. Friluftsfrämjandet arbetar för att våra strövområden, både närnatur och storskogar, även i framtiden ska vara tillgängliga för alla. Titta närmare på vad medlemska innebär i länken

Medlemskap & Avgifter

Medlemsuppgifter

Har du som medlem flyttat, byt telefonnummer eller e-postadress ber vi dig att ändra uppgifterna så de är aktuella och du får vår information.

Ändrade medelmsuppgifter

Hitta ditt äventyr

I en liten lokalavdelning som Trollhättan kan utbudet av äventyr te sig litet men då har en organisation som Friluftsfrämjandet ett fantastiskt upplägg. Du som medlem i en lokalavdelning kan söka ditt äventyr var som helst i vårt avlånga land. Detta gör att du kan vara engagerad på hemma plan med närheten till organisationen och stödet från den lokala avdelningen samtidigt som du kan söka nya äventyr på närliggande såväl som långväga platser med ett stort och varierat utbud av aktiviteter för gamla som unga, nybörjare som vana, aktiva på vintern och på sommaren eller stora som unga i en salig blandning där mötet mellan människor är minst lika inspirerande som aktiviteten. Gå in och sök bland Friluftsfrämjandets aktiviteter, utbildningar och fortbildningar här.

Mitt äventyr väntar här...

Interaktiva utbildning i Friluftsfrämjandets värdegrund

Våra värdeord och värdegrund ska genomsyra allt vi gör. Värdeorden hjälper oss att fatta dagliga beslut och hur vi vill upplevas av våra medlemmar och vår omvärld. Som medlem kan du gå vår interaktiva värdegrundsutbildning och lär dig mer! GÅ UTBILDNINGEN NU för att du vill veta mer eller för att det är första steget att bli ledare inom vår förening.

GÅ UTBILDNINGEN!

Friluftsgården Munkebo öresjö

46191 TROLLHÄTTAN

e-postadress: trollhattan@friluftsframjandet.se