Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Stugvärd på torpet Freden

Nu har du möjlighet att tillbringa en sommarvecka på torpet Freden - Helt gratis! Nu endast v. 27 ledigt.

Staycation! Hemester! 

imagec80gq.png

Bli stugvärd på Torpet Freden i natursköna Bokedalen under en vecka och bo gratis, under förutsättning att ni håller serveringen öppen under dagtid och kan erbjuda enklare service till gäster och vandrare på Bohusleden.  

 

I hjärtat av Bokedalen i nordöstra Partille ligger torpet Freden, ett hemman från början av 1900-talet. Här har jorden brukats i flera hundra år, men nuförtiden är det i stället ett populärt utflyktsmål för friluftsmänniskor från hela Göteborg som under söndagarna vår och höst kan stärka sig med kaffe och våffla efter promenaden upp från närbelägna Jonsered. Bohusleden går också rakt genom tomten och torpet med sina två vindskydd utgör därför en populär övernattningsplats för förbipasserande vandrare. 

Uppdrag 
Med start 2017 har vi hyrt ut torpet till olika främjarfamiljer några veckor varje sommar och nu är det dags för årets version.  imagexng3g.png

Upplägget är att stugvärdarna, som måste vara minst två myndiga personer, varav minst en medlem i Friluftsfrämjandet, får nyttja torpet med dess olika faciliteter gratis under en vecka, från söndag till söndag. Som motprestation ska ni hålla serveringen öppen dagtid mellan 11 – 15, och där erbjuda enklare fika, kaffe, te, saft och diverse bullar och kakor. Ni måste också se till toaletterna och området runt stugan och vindskydden. (Det finns också möjlighet att grädda våfflor om ni orkar 🙂 

Det är önskvärt om ni också finns tillgängliga för att bistå övernattande gäster i vindskydd eller tält med vedförsäljning eller information.

 

Boende i Ladan 
imagecupyd.png
Boende sker i den modernare byggnaden ladan som ligger bredvid torpet där det finns ett sovrum med två sängar samt ett loft med madrasser för 4 personer samt plats för ytterligare 5-10 personer.  
 

I byggnadens ena del finns också ett stort allrum med öppen spis och flera bord, samt en enklare köksdel, dock utan rinnande vatten. Denna byggnad kommer bara vara till för dig som stugvärd.  

imagezei37.png

 I själva torpet finns ett fullutrustat kök, men ingen diskmaskin, och ett matrum med två bord för caféets gäster på nedervåningen. På torpets övervåning finns ytterligare ett rum för caféets gäster.  

 

 

Dusch och WC 
imagepwba5.png
På tomten ligger också ett relativt nybyggt teknikhus med mulltoa, dusch och städförråd. Duschen, samt den ena toaletten reserveras för dig som stugvärd. 
I byggnadens källare har vi placerat en tvättmaskin om ni behöver tvätta privat eller för torpets räkning. 
Där finns också klädstreck och klädnypor att spänna upp. 
 

 

Transport och tillgänglighet 

Det går att köra bil hela vägen upp till torpet, även om biltrafik generellt är förbjudet i Bokedalens naturvårdsområde, men bilen får inte parkeras vid Torpet, utan får ställas på grusvägen nedanför fastigheten. 

Området är relativt platt och grusade gångar förbinder de olika byggnaderna med varandra.  

Toaletten är handikappanpassad och det finns en ramp upp till entrén till ladan, men tyvärr inte in till själva torpet. (Observera dock att rampen till ladan är brantare än normen och att det finns nivåskillnader inne i huset.) 

 

Karta (Klicka på kartan så kommer ni till Google Maps) 

imagegurhd.png

Ansökan 

Låter detta intressant?  

Titta gärna mer här på hemsidan och anmäl ditt intresse till partille@friluftsframjandet.seså snart som möjligt! 
 
Märk ditt mejl med "Stugvärd 22" och berätta lite om dig själv och vilka veckor som skulle passa dig bäst, så återkommer vi så snart vi kan. 

 

Med vänlig hälsning  

Partille Lokalavdelning, Friluftsfrämjandet.  
Markus Laurin 
Kanslist 

0708-752875