Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Barngrupper

Mölnlycke lokalavdelning har barngrupper för barn från 1 år upp till 17 år. För verksamheten är vi beroende av ideella ledare, som ofta själva är föräldrar och ställer upp på sin fritid.

Lediga platser i befintliga och nya grupper annonseras här på hemsidan.

Anmälan sker direkt till gruppen via annonsen så håll utkik i början av varje termin, dvs runt augusti och januari. På grund av de nya lagar som trätt i kraft (GDPR) har vi ingen kölista och tar inte emot intresseanmälningar via mail.

Även prova-på tillfällen kommer att annonseras ut på hemsidan - håll utkik efter dessa! Passa på att träffa oss och prata med oss då! Vi tar gärna emot nya barnledare och hjälpledare hos oss. Du får då möjlighet att "gå bredvid" i en befintlig barngrupp, samt gå Friluftsfrämjandets barnledarutbildningar. Det är roligt och givande att vara ledare inom Friluftsfrämjandet och ett härligt sätt att umgås med dina barn och andra familjer. Man behöver inte ha några särskilda förkunskaper för att bli ledare hos oss, bara ett intresse för ute- och friluftsliv.

Våra erfarna ledare hjälper till med uppstart och planering av verksamheten. Barngrupperna träffas ca 6 ggr/termin och några exempel på vad en barngrupp (Knytte/Mulle) gör kommer här;Träna på att tälja, Träna Hitta vilse, Leka lekar, Laga mat ute, Vandra, Sova i vindskydd, Åka skridskor och längdskidor, Upptäck naturen (tex genom att leta efter olika former/färger-lekar). Hör av dig om det låter intressant så kan vi diskutera vad som passar dig!

 

Skogsknopp (1-3 år)

Här är korta ben en fördel, man är närmare alla roliga kottar och spralliga myror – och mossan är mjuk om man trillar.


Skogsknytte (3-5 år)

Tillsammans med ledare och föräldrar får barnen utforska i sin egen takt, med hela kroppen och alla sinnen.


Skogsmulle (5-7 år)

Här får barnen genom lekar upptäcka naturen och lära sig om skogens vanligaste växter och djur.


Strövare (7-10 år)

Här är alla välkomna att ta del av naturens äventyr, i en tillåtande miljö utan de tävlingsinslag man hittar inom idrotten.


Frilufsare (10-13 år)

Lite längre bort väntar de lite större äventyren för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Upplevelserna också.


TVM

TVM betyder tre vildmarksmål. Dessa är skogen, vattnet och fjället. TVM är för dig som är 14 år och uppåt och har intresse för natur- och friluftsliv