Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skogsmulle

Skogsmulleverksamheten vänder sig till barn i åldern 5 ­ 6 år. Dess målsättning är att lära barnen att vara rädd om och ta hänsyn till naturen, att uppleva naturens små och stora under i alla väder. Genom lekar och sånger lär barnen känna skogens vanligaste växter och djur. De bygger kojor, äter sin matsäck, matar ekorren, räknar myror och samlar skatter. Som plats för en rolig och meningsfull sinnesträning är naturen oöverträffad.

Skogsmulle är barnens vän, en fantasifigur i skogen, som kommer och hälsar på ibland. Barnen klättrar, kryper och klänger utan att ha en aning om att de håller på med något jätteviktigt. Ingen annan lekplats kan ge barnen sådana möjligheter att utveckla sin fin­ och grovmotorik som naturen.

Tryggheten och gemenskapen som barnen upplever med andra skapar förutsättningar för helhetsupplevelser som de bär med sig resten av livet.

 

Att ha med i ryggsäcken:

  • Fika
  • Sittunderlag
  • Ombyteskläder
  • Kåsa är om det skulle bjudas på något gott
  • Lupp eller förstoringsglass är också bra att ha

 

Kontaktuppgifter Ledare:

  • Mattias 0736 725 44 67

Värt att tänka på

Du och ditt barn bör ha kläder som passar för väderleken. Vi är ute året runt, även när det regnar eller snöar. Ta gärna med lite extra kläder till ditt barn, som reserv om det plaskas mycket i pölar eller geggas i lera.

Din roll som förälder

I Friluftsfrämjandet låter vi barnen upptäcka i sin egen takt, utan att få förmaningar och förhållningsorder. Din roll är att vara barnets medhjälpare och ledsagare in i naturen. Med dig som stöd får ditt barn i lugn och ro utforska och upptäcka sin omgivning. Du har ansvar för ditt eget barn under passet, men alla medlemmar i Friluftsfrämjandet täcks av våra försäkringar under aktiviteten.
mulle_farg.png