Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Våra grupper

Skogsknytte

Skogsknyttarna är en friluftsverksamhet för barn i åldern 2 till ­4 år.Tillsammans med förälder eller annan vuxen och ledare lär sig barnen tycka om att vistas i naturen i alla väder.


Skogsmulle

Skogsmulleverksamheten vänder sig till barn i åldern 5 ­ 6 år. Dess målsättning är att lära barnen att vara rädd om och ta hänsyn till naturen, att uppleva naturens små och stora under i alla väder. Genom lekar och sånger lär barnen känna skogens vanligaste växter och djur. De bygger kojor, äter sin matsäck, matar ekorren, räknar myror och samlar skatter. Som plats för en rolig och meningsfull sinnesträning är naturen oöverträffad.


Strövare

Lek och bus och nya kunskaper. En öppen eld. Ett vindskydd. En försiktigt hanterad yxa. En grupp där alla hör till ochfår vara med. Många aktiviteter som vänder sig till barn i den lägre skolåldern skapar spänning genom konkurrens och tävlingsmoment. I Strövarna är det helt andra upplevelser som får adrenalinet att rusa. Att få prova en klättervägg, att spåra djur i nysnön, att så småningom, nästan alldeles på egen hand, göra upp en eld.


Frilufsare

Lite längre bort finns lite större äventyr för de lite äldre barnen. Ryggsäcken väger lite mer och ansvaret blir lite större. Och upplevelserna med. Samtidigt finns det lekfulla och busiga kvar. Barn utvecklas olika fort och är olika sugna på spänning och äventyr. Självklart anpassas Frilufsarnas aktiviteter till de barn som är med. Frilufsarna är en lite annorlunda aktivitet utan tävling och konkurrens. Där barn får vara barn. Men samtidigt prova på att växa med en uppgift. Och få chansen att uppleva hur häftig och rent av storslagen naturen kan vara.


TVM

TVM betyder tre vildmarksmål. Dessa är skogen, vattnet och fjället. TVM är för dig som är 14 år och uppåt och har intresse för natur- och friluftsliv. Vi är ute året om, ofta övernattar vi. Var med och påverka vad vi skall göra framöver. Paddla, vandra, åka skidor, skridskor, klättra...?!


Äventyrliga familjen

Familjen är ofta det bästa sällskap man kan ha när man ska uppleva naturen. Tillsammans bestämmer vi vilka äventyr vi vill uppleva.