Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

För ledare

Vill du bli ledare i Friluftsfrämjandet Österlen?

Här kan du läsa vad det innebär att vara ledare hos oss:

Friluftsfrämjandet är en ideell organisation. Verksamheten bygger alltså på frivilligt engagemang.

För att kunna starta nya grupper och fylla på med ledare i redan befintliga grupper behöver vi hjälp av er föräldrar eller annan vuxen som exempelvis mor- och farföräldrar.

Vår målsättning är att så många barn som möjligt ska få vistas ute i naturen tillsammans med andra, både barn och vuxna.

Som ledare i Friluftsfrämjandet har du som person stora möjligheter att utveckla ditt eget friluftsintresse och förkovra dig inom det du vill bli bättre på!

Som medlem i föreningen har du också många bra erbjudanden och rabatter att ta del av både lokalt och i hela landet.

Som ledare i en grupp träffas man cirka 7 gånger per termin med gruppen. Man får så klart vara ledare i samma grupp som sitt barn om så önskas. I början på varje termin träffas ledarna och planerar sina gruppträffar tillsammans.

En gång per termin har vi även ledarträffar när ledarna från samtliga grupper ses för att utbyta erfarenheter och planera den gemensamma terminsavslutningen tillsammans.

Som ny ledare ges du även möjlighet att gå en grundutbildning som arrangeras av Friluftsfrämjandet Syd. Under utbildningen får du lära dig om föreningens värdegrunder. Du får även praktiska råd om att vara ledare för barn och massor av tips på aktiviteter man kan göra med barnen ute i naturen.

Låter det intressant, tveka inte att höra av dig till oss!

osterlen@friluftsframjandet.se