Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

För barn och unga

Här hittar ni information om vår verksamhet för barn o unga!

Skogsknytte

Skogsknyttarna lär sig att ha roligt tillsammans i naturen, lär sig vara aktsamma om det som lever, vidgar sina begrepp genom upplevelser i naturen och får vana att röra sig i naturen året runt. De får närkontakt med naturen genom att känna lukta och lyssna. De uträffas på samma plats varje gång och följer skiftningarna i naturen på denna plats. Barnet har alltid med sig en förälder eller annan vuxen.


Skogsmulle

Nu lämnas föräldrarna hemma och barnen ger sig ut på egna upptäcktsfärder. Barnen har en speciell ”Mulleplats” i skogen och lär sig mer om skogens växter och djur genom lek och sång. Barnen får vara med när vuxna gör upp eld och lagar mat på stormkök. Ibland kommer Mulle själv på besök!


Strövare

På Strövarna lär man sig hänsyn till naturen, om växter och djur, om allemansrätten, att vara ute året om, prova på matlagning på stormkök och över öppen eld, hantera kniv och såg, samarbete och gruppkänsla och viktigast av allt: att njuta av friluftslivet. Vi träffas på olika platser runt om på Österlen. Ibland ger vi oss lite längre bort. Vi vandrar, cyklar och provar på lägerliv med övernattning.


Frilufsare

Lufsarna är ungdomar mellan 10 och 14 år. Nu väntar större äventyr med paddlingar, vandringar och övernattningar. Lufsarna lär sig sakta men säkert att klara sig själva i naturen - göra upp eld, laga mat och sätta upp vindskydd.


TVM

TVM är för ungdomar och unga vuxna från 14 år. Allt du lärt dig genom friluftsfrämjandet används och utforskas i TVM. Nu lämnas även ledarna hemma eftersom du klarar utmaningarna själv, tillsammans med dina vänner. Det bjuds på såväl stora som små äventyr i TVM!