Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Tron den 3 juli 2023

Så här beskriver Åke vår paddling:

Jag och Lennart fick en fin paddling på Tron. Vi var bara två med stor vana att paddlad längs sjön åt sydost och besöka bävrarna i Storån. Vi ändrade kurs och paddlade ner i Skanviken istället. Vi hade dugligt väder, några regnstänk, och en kort stund riktigt hård vind, paddlade lugnt ca 13 km under knappt 4 timmar. Vi fikade i kajakerna för även Skanviken hade ont om bra ställen för landstigning. Vi såg döda granar i strandkanten med rötterna i Tron. De vet tydligen inte om att de med hjälp av vatten kan göra kåda som stoppar granbarkborrarna.

Vi fick se flera hägrar, en fiskgjuse några storlommar och en drillsnäppa. Den snidade uven som vaktade bryggan vid Karsvik är inte kvalificerad som fägelobservation.Tron 3 juli 2023 2.jpg

Nästa gång 10/7 blir det Holpen med sjösättning kl. 18 och Åsa som ledare. Se https://minkarta.lantmateriet.se/plats/3006/v1.0/?e=556865&n=6513760&z=9&mapprofile=karta&background=1&boundaries=false Från Vistinge mot Rejmyre är infarten strax innan avtagsvägen till Rippestorp.

Anmälan på vår hemsida https://www.friluftsframjandet.se/regioner/ost/lokalavdelningar/finspang/  (som i skrivande stund inte år uppdaterad).

Vill du hyra kajak kontaktar du Åsa, 070 378 3845. Har du frågor får du gärna kontakta Åsa eller mig.

Välkommen, Åsa o Lennart