Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Regionstyrelsen

Här är regionstyrelsen för verksamhetsåret 2022. Välkommen att höra av dig till oss med dina frågor. Låt äventyret börja.

Styrelsepresentation

Marina Larsson, ordförande

Marina Larsson
Arbrå LA
Kontakt: 0705-94 04 73 alt. marina.larsson@friluftsframjandet.se

M
arina Larsson är född 1996 i Vallsta, Bollnäs kommun i mitten av Hälsingland. Hon är medlem och aktiv ledare i Arbrå lokalavdelning.
Hon bor just nu i Grästorp i Västra Götaland.

Bakgrund: 
Marina är legitimerad lärare för förskoleklass, samt grundskolans årskurs 1-3. Hon jobbar på skolan i Grästorp, där hon följer sina elever som nu går i åk.1. 

Invald:
Sedan 2015 har Marina varit invald i regionstyrelsen och valdes på regionstämman 2021 till ordförande för regionstyrelsen under en treårsperiod. Marina är kontaktperson för lokalavdelningar i Dalarna.

Marina deltog redan som barn i Skogsmulle-verksamheten, men började främst sin resa i Friluftsfrämjandet via att hon började engagera sig i den lokala skidbacken Koldemoåsen och skidskolan när hon var ca. 13-14 år (2010/2011). Under åren har sedan Marina utbildat sig vidare till ledare inom barnverksamheten (2014 & 2016). 

Marina rekryterades till styrelsen via en kursledare 2015, och blev samma år vald att sitta i dåvarande Samordningsgrupp Ung (numer Utvecklingsgrupp Ung). Hon brinner för ungdomsfrågor och sitter också sedan hösten 2019 som adjungerad ungdomsrepresentant i Friluftsfrämjandets Riksstyrelse.   

Karin Hoppe Storck, vice ordförande

Kontakt: 070-020 40 73 alt. karin.hoppe.storck@friluftsframjandet.se

Karin Hoppe Storck är född 1974 och bor i Falun.

Bakgrund:

Invald:
2022. Karin är kontaktperson för lokalavdelningar i Dalarna.

Anneli Funcke, sekreterare

Annelie Funcke

Kungsör LA
Kontakt: 0737-36 08 07 alt. anneli.funcke@friluftsframjandet.se

Bakgrund:

Invald:

Anneli är kontaktperson för lokalavdelningar i Västmanland.

André Axelsson, kassör

Andre Axelsson

Västerås LA
Kontakt: 0708-74 24 78 alt. andre.axelsson@friluftsframjandet.se

André Axelsson är född 1971 i Västerås, Flyttade till Hallstahammar i jan 2020.

Bakgrund:
André har drivit egna företag inom turism och friluftsliv ända sedan 1992. Vid sidan av detta så jobbar han sedan 6 år tillbaka som lärare på ett gymnasium som utbildar blivande guider inom naturturism.

Invald:
2010 när regionen bildades. Bakgrunden inom Friluftsfrämjandet började redan som barn då hela familjen var engagerade i föreningen. Blev ledare inom den alpina verksamheten 1988 och året därpå invald i styrelsen för Västerås LA. Ledarutbildad inom ett flertal barn- ungdoms- och vuxenverksamheter genom åren. Var engagerad som kursledare och styrelseledamot i Västmanlands distrikt under några år och samtidigt även med i ett per olika centrala kommittéer. Idag mest aktiv som ledare inom Långfärdsskridsko och kajakpaddling samt ansvarig för Bytesmarknaden i Västerås.

I Region Mitt är André framför allt ansvarig för Ekomomin och kontaktperson för lokalavdelningar i Jämtland/Härjedalen.

 

Eva Bodell, ledamot

Eva Bodell

Hudiksvalls LA
Kontakt: eva.bodell@friluftsframjandet.se

Eva Bodell, född 1962. Uppvuxen i Iggesund och bor nu i Hudiksvall. 

Bakgrund:
Eva arbetar som Biomedicinsk analytiker på Hälsinge smådjursklinik. Eva gillar friluftsliv och rörelse. Cyklar mountainbike, åker längdskidor och långfärdsskridskor och går gärna på fjälltur både till fots och med skidor. 

Invald:
Är invald i Region Mitts styrelse i maj 2021. Som barn deltog Eva i Mulle i Iggesund. På 90-talet ledde Eva Knytte- och Mulle-grupper i Hudiksvall. Eva är också ledare inom långfärdsskridskor i Hudiksvall. Eva är kontaktperson för lokalavdelningar i Hälsingland.

 

Lovisa Högberg, ledamot

 

Frösön LA
Kontakt: 0733-60 85 05 alt. lovisa.hogberg@friluftsframjandet.se

Lovisa Högberg är född 1983 i Gävle och bor numer i Östersund.


Bakgrund:

Lovisa är lektor i nationalekonomi på Mittuniversitetet. 


Invald:

Valdes in i Region Mitts styrelse 2019. Lovisa träffade Mulle i förskolan och blev så småningom snowboardledare i Sandvikens LA runt millenieskiftet. Efter studieuppehåll återvände hon till Friluftsfrämjandet tio år senare och var snowboardledare i Stockholm lokalavdelnings skid- och snowboardskola. 2013-2016 var hon grenledare för den alpina sektionen i Stockholms LA, och var en kort tid gren- och cykelledare då lokalavdelningen startade upp en mountainbike-gren. Lovisa har också varit styrelseledamot i Stockholm LA och nuförtiden går hennes barn på en I Ur och skur-förskola i Östersund som drivs som ett föräldrakooperativ. 


I regionstyrelsen är Lovisa kontaktperson för lokalavdelningarna i Medelpad samt utbildningsteamet i MTB och har delat ansvar för webbplatsen.

 

Vem är han/hon, egentligen? Läs intervjuer med styrelsen.