Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Regionstyrelsen

Här är regionstyrelsen för verksamhetsåret 2024. Välkommen att höra av dig till oss med dina frågor. Låt äventyret börja.

Styrelsepresentation

Marina Larsson, ordförande

Marina Larsson
Arbrå LA
Kontakt: 0705-94 04 73 alt. marina.larsson@friluftsframjandet.se

M
arina Larsson är född 1996 i Vallsta, Bollnäs kommun i mitten av Hälsingland. Hon är medlem och aktiv ledare i Arbrå lokalavdelning.
Hon bor just nu i Grästorp i Västra Götaland.

Bakgrund: 
Marina är legitimerad lärare för förskoleklass, samt grundskolans årskurs 1-3. Hon jobbar på skolan i Grästorp, där hon följer sina elever som nu går i åk.3. 

Invald:
Sedan 2015 har Marina varit invald i regionstyrelsen och valdes på regionstämman 2021 till ordförande för regionstyrelsen under en treårsperiod. 

Marina deltog redan som barn i Skogsmulle-verksamheten, men började främst sin resa i Friluftsfrämjandet via att hon började engagera sig i den lokala skidbacken Koldemoåsen och skidskolan när hon var ca. 13-14 år (2010/2011). Under åren har sedan Marina utbildat sig vidare till ledare inom barnverksamheten (2014 & 2016). 

Marina rekryterades till styrelsen via en kursledare 2015, och blev samma år vald att sitta i dåvarande Samordningsgrupp Ung (numer Utvecklingsgrupp Ung). Hon brinner för ungdomsfrågor och satt mellan hösten 2019 till våren 2022 som adjungerad ungdomsrepresentant i Friluftsfrämjandets Riksstyrelse.   

 

André Axelsson, kassör

Andre Axelsson

Västerås LA
Kontakt: 0708-74 24 78 alt. andre.axelsson@friluftsframjandet.se

André Axelsson är född 1971 i Västerås, Flyttade till Hallstahammar i jan 2020.

Bakgrund:
André har drivit egna företag inom turism och friluftsliv ända sedan 1992. Vid sidan av detta så jobbar han sedan 6 år tillbaka som lärare på ett gymnasium som utbildar blivande guider inom naturturism.

Invald:
2010 när regionen bildades. Bakgrunden inom Friluftsfrämjandet började redan som barn då hela familjen var engagerade i föreningen. Blev ledare inom den alpina verksamheten 1988 och året därpå invald i styrelsen för Västerås LA. Ledarutbildad inom ett flertal barn- ungdoms- och vuxenverksamheter genom åren. Var engagerad som kursledare och styrelseledamot i Västmanlands distrikt under några år och samtidigt även med i ett per olika centrala kommittéer. Idag mest aktiv som ledare inom Långfärdsskridsko och kajakpaddling samt ansvarig för Bytesmarknaden i Västerås.

I Region Mitt är André framför allt ansvarig för Ekonomin.

 

Erik Huss, sekreterare

erik huss

Västerås LA
Kontakt: 0735736600 alt. erik.huss@friluftsframjandet.se


Bakgrund:

Erik Huss, född 1992. Bor i Västerås tillsammans med sambo och driver en byrå som hjälper företag med digital marknadsföring. Gick i Ur- och skurförskola, mamma var skogsmulle och jag var även med i Strövarna. Gillar utelivet och längdskidor, MTB och skulle vilja testa på långfärdsskridskor.

 


Invald:

Valdes in i Region Mitts styrelse 2023.

 

Anders Bratt, Vice Ordförande 

Kontakt: 070-8709591  alt. anders.bratt@friluftsframjandet.se

Anders Bratt är född 1974 i byn Kvissle i Bergs kommun i Jämtland med utsikt över Oviksfjällen.
Han bor numer i Västerås och är medlem i Västerås lokalavdelning.
Anders har varit aktiv inom längdskidåkning i unga år och har efter detta åkt mycket alpint och främst telemark.
Förutom skidåkning gillar Anders långfärdskridsko, fjällvandring och MTB.

Bakgrund:
Anders är företagare i energibranschen och brinner för hållbar energiproduktion, transmission samt distribution.

 

Invald

Valdes in i Region Mitts styrelse 2024.

 

Ulf Nordberg, ledamot 

Kontakt: 0734018681  alt. ulf.nordberg@ri.se

 

Ulf har varit mycket aktiv längdskidåkare, med tävlingsperiod från 7 års ålder till 21 års ålder och en del friidrott, medeldistans och terränglöpning. Men även aktiv inom många olika saker ändå med längdskidor, lite utföråkning, långfärdsskridskoledare, fjälledare sommar och vinter, lite cykel på väg och på stigar, paddlar kajak på insjö och kust mm. Varit med i friluftsfrämjandet under många år. Jag arbetar på ett forskningsinstitut RISE AB med mina intressen kring hållbarhet, miljöfrågor och bioenergi.

Invald

Valdes in i Region Mitts styrelse 2023.

Vem är han/hon, egentligen? Läs intervjuer med styrelsen.