Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Regionstyrelsen

Här är regionstyrelsen för verksamhetsåret 2021. Välkommen att höra av dig till oss med dina frågor. Låt äventyret börja.

Styrelsepresentation

Marina Larsson, ordförande

Marina Larsson
Arbrå LA
Kontakt: 0705-94 04 73 alt. marina.larsson@friluftsframjandet.se

M
arina Larsson är född 1996 i Vallsta, Bollnäs kommun i mitten av Hälsingland. Hon är medlem och aktiv ledare i Arbrå lokalavdelning.
Hon bor just nu i Grästorp i Västra Götaland.

Bakgrund: 
Marina är legitimerad lärare för förskoleklass, samt grundskolans årskurs 1-3. Hon jobbar på skolan i Grästorp, där hon följer sina elever som nu går i åk.1.

Invald:
Sedan 2015 har Marina varit invald i regionstyrelsen och valdes på regionstämman 2021 till ordförande för regionstyrelsen under en 3 årsperiod.

Marina deltog redan som barn i Skogsmulle-verksamheten, men började främst sin resa i Friluftsfrämjandet via att hon började engagera sig i den lokala skidbacken Koldemoåsen och skidskolan när hon var ca. 13-14 år (2010/2011). Under åren har sedan Marina utbildat sig vidare till ledare inom barnverksamheten (2014 & 2016). 

Marina rekryterades till styrelsen via en kursledare 2015, och blev samma år vald att sitta i dåvarande Samordningsgrupp Ung (numer Utvecklingsgrupp Ung). Hon brinner för ungdomsfrågor och sitter också sedan hösten 2019 som adjungerad ungdomsrepresentant i Friluftsfrämjandets Riksstyrelse.

 

Anneli Funcke, vice ordförande

Annelie Funcke

Kungsör LA
Kontakt: 0737-36 08 07 alt. anneli.funcke@friluftsframjandet.se

André Axelsson, kassör

Andre Axelsson

Västerås LA
Kontakt: 0708-74 24 78 alt. andre.axelsson@friluftsframjandet.se

André Axelsson är född 1971 i Västerås, Flyttade till Hallstahammar i jan 2020.

Bakgrund:
André har drivit egna företag inom turism och friluftsliv ända sedan 1992. Vid sidan av detta så jobbar han sedan 6 år tillbaka som lärare på ett gymnasium som utbildar blivande guider inom naturturism.

Invald:
2010 när regionen bildades. Bakgrunden inom Friluftsfrämjandet började redan som barn då hela familjen var engagerade i föreningen. Blev ledare inom den alpina verksamheten 1988 och året därpå invald i styrelsen för Västerås LA. Ledarutbildad inom ett flertal barn- ungdoms- och vuxenverksamheter genom åren. Var engagerad som kursledare och styrelseledamot i Västmanlands distrikt under några år och samtidigt även med i ett per olika centrala kommittéer. Idag mest aktiv som ledare inom Långfärdsskridsko och kajakpaddling samt ansvarig för Bytesmarknaden i Västerås.

I region mitt är André framför allt ansvarig för Ekomomin.

 

Eva Bodell, ledamot

Eva Bodell

Hudiksvalls LA
Kontakt: eva.bodell@friluftsframjandet.se

Eva Bodell, född 1962. Uppvuxen i Iggesund och bor nu i Hudiksvall. Eva arbetar som Biomedicinsk analytiker på Hälsinge smådjursklinik.

Bakgrund:
Som barn deltog Eva i Mulle i Iggesund. På 90 talet ledde Eva Knytte och Mulle grupper i Hudiksvall. 

Eva gillar friluftsliv och rörelse. Cyklar mountainbike, åker längdskidor och går gärna på fjälltur både till fots och med skidor. Åker långfärdsskridskor och är ledare inom långfärdsskridskor i Hudiksvall.

Invald:
Är invald i Region Mitts styrelse i maj 2021

Jonas Viltfare, ledamot

Jonas Viltfare
Frösön LA
Kontakt: 0727-12 35 23 alt. jonas.viltfare@friluftsframjandet.se

Jonas Viltfare är född 1980 i Linköping, flyttade vintern 2017/2018 till Jämtland.

Bakgrund:
Tillbringar helst tiden i skogen, men ibland måste han också vara automationsingenjör.

Invald:
2019. Inom friluftsfrämjandet är Jonas utbildad kajakledare och kursledare. Har även suttit i styrelsen i Linköpings LA. Nu har han rollen som ordförande i Frösö LA i Östersund. 

I region Mitt är han kontaktperson för Let´s Get Out och sekreterare i styrelsen.

 

Angelica Kenntoft, ledamot

Rättvik LA
Kontakt: 0708-77 14 06 alt. angelica.kenntoft@friluftsframjandet.se

Angelica Kenntoft är född 1982 i Vaxholm, uppväxt på Blidö i Roslagen men bor numer i Rättvik, Dalarna.


Bakgrund:

Angelica är utbildad lärare i idrott samt hem-och konsumentkunskap. Har de senaste 10 åren jobbat med marknadsföring och kommunikation.


Invald:

2019. Angelica har sedan 2011 varit skidledare. Mellan åren 2013-2016 var hon grenledare för den alpina sektionen i Stockholms lokalavdelning. I rollen som grenledare ansvarade hon för skidskolan med 50 ledare och 5-700 elever/säsong. Styrelseengagemangen har avlöst sig som styrelseledamot i allt från Sveriges då största lokalavdelning Stockholm, region Mälardalens styrelse och numer som ledamot i Rättviks lokalavdelning.


I region mitt är Angelica ansvarig för webbplatsen och våra medlemsutskick.

Lovisa Högberg, ledamot

Frösön LA
Kontakt: lovisa.hogberg@friluftsframjandet.se

Vem är han/hon, egentligen? Läs intervjuer med styrelsen.