Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Team Eliot tror på Let's Get Out

2018-02-05

Wow! Den senaste i raden av samarbetspartners till Let's Get Out är nystartade Team Eliot.

Team Eliot vill sätta fokus på viktiga samhällsfrågor som behöver förändras såsom ojämlikhet, orättvisor, diskriminering och exkludering. Bakom initiativet Team Eliot står tidigare VM- och EM-medaljören i stavhopp och nuvarande hockeytränaren och coachen Patrik Klüft.  

- Målet är att skapa samhällsengagemang och förändring mot en mer inkluderande och rättvis värld samtidigt som den individuella hälsan gynnas, säger Patrik Klüft.

Den 5 februari offentliggjordes det att det år 2018 är Region Mitts satsning Let’s Get Out som är mottagare för de medel som Team Eliot kommer att samla in. 

Så funkar Team Eliots koncept  

Team Eliot utgörs av ett antal dedikerade medlemmar som tillsammans bland annat ska genomföra GöteborgsVarvet 2018 och CykelVasan 2018 som ett sätt att skapa uppmärksamhet i år - till förmån för just Let's Get Out. 

Deltagarna som ingår i Team Eliot 2018 syns i bilden ovan. Från vänster till höger: Christian Olsson, Emma Igelström, Mehdi Katib, Robert Tennisberg, Stefan Erixon, Christoffer Braw, Bjørn-Sverre Hjellødegård, Robert Kronberg, Frida Nordstrand och Patrik Klüft.

- Att få samarbeta med Patrik och Team Eliot känns jätteroligt! Vi hoppas att det kan ge många fler ungdomar möjligheten att utvecklas, bli ledare och skapa folkhälsa och livsglädje. Tillsammans gör vi skillnad och skapar samhällsnytta, säger Ulrika Hermansson, projektansvarig för Let’s Get Out.

Varje insats för Let’s Get Out har betydelse. Region Mitts ordförande Jörg Bassek är stolt.

- Jag är också tacksam att Let´s Get Out får med Team Eliot som samarbetspartner. Det skapar ännu bättre förutsättningar för att utbilda ungdomar i ledarskap – och allas våra förutsättningar för att aktivt delta i samhällsutvecklingen, fortsätter Jörg Bassek.

Varför har Team Eliot valt samarbeta med Let’s Get Out?

- Att värna mångfald och variation i samhället är en nyckel för att skapa ett hållbart samhälle som bygger på förståelse, respekt, nyfikenhet och acceptans. Det är också olikheterna som stärker individer och gör samhällen framgångsrika. Att projektet är till för alla tycker vi därför är en viktig faktor, säger Patrik Klüft, grundare Team Eliot.

Följ Team Eliots arbete till stöd för Let's Get Out 2018

Team Eliot ska som sagt var springa Göteborgsvaret och cykla Cykelvasa till förmån för Let's Get Out 2018. Det ska bli jätteroligt att följa hur det går!

På webbplatsen www.teameliot.se finns mer information om Team Eliot, teammedlemmarna - och vad som händer 2018.

Följ också Team Eliot via Instagram: @team_eliot

 

Mer om Let's Get Out

Let’s Get Out är Friluftsfrämjandet Region Mitts utvecklingssatsning för att med natur, friluftsliv och ledarskap stärka ungdomar med olika bakgrund. Satsningen drivs med medel från Arvsfonden och tillsammans med flera andra starka aktörer i samhället.

Läs mer

Samarbetspartners - Let's Get Out

Flera viktiga aktörer bidrar till förverkligandet av Let's Get Out.

Läs mer