Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Välkommen Carola!

2017-09-04

I våras fick hon 100 barn att på glada ben springa Mulleloppet i Sundsvall. Den 1 september tog Carola Nordström sitt engagemang ett steg till. Då började hon en ettårig tjänst som verksamhetsutvecklare och projektledare hos Friluftsfrämjandet Region Mitt. Här kan du läsa mer om Carola, som har en bakgrund som barnledare inom Friluftsfrämjandet, styrelseledamot i Sundsvalls lokalavdelning, förskolepedagog, och mycket mer.

Carola Nordström, 41 år, älskar att få saker att hända. Det är den gemensamma nämnaren för henne när hon kort ska sammanfatta livet.

- Jag har drivit en egen present- och blomsterbutik och bland annat varit chef för ett lågprisvaruhus. Jag har också varit evenemangsansvarig på ett näringslivskontor. De senaste åren har jag arbetat som förskolepedagog, berättar Carola som på sin fritid dessutom är engagerad i Friluftsfrämjandet.

- Jag har alltid varit mycket i naturen. Att vandra, fiska, plocka bär, och att laga mat ute är intressen som jag har fått med mig från min egen barndom.

Hon är uppvuxen och har bott i många år i Strömsund i Jämtland. Sedan fyra år bor hon i Sundsvall. Det var kärleken som förde henne hit.

- Vi bor vid torget, i ett gammalt hus, i stenstaden som uppfördes efter den stora branden 1888. Min äldste son är 20 år och jag har en flicka som gick bort i cancer när hon var liten, hon skulle varit 18 i år. Mina yngsta pojkar är 12 respektive 3 år.

Att ha förlorat ett barn har påverkat livet på många sätt. Carola säger lugnt att hon inte minst lärt sig att uppskatta saker på ett helt annat sätt, att ta tillvara på nuet, att njuta av det hon har.

Ett guldkorn i livet just nu är söndagarna. De tillbringar Carola Nordström utomhus tillsammans med sambon och de yngre barnen. Hon är ledare för en Knopp- och Knyttegrupp samt för Frilufsarna och genom att ha gruppträffarna i skogen på samma dag, får hon ihop livspusslet.

- Det fina med Friluftsfrämjandet är just att det finns aktiviteter som man kan göra tillsammans, hela familjen.  

Carola är med i utbildningsteam Barn i Region Mitt. Hon är också sedan i våras aktiv i styrelsen för Sundsvalls lokalavdelning. Hon är initiativtagare till att föreningen haft medlemskväll och också drivkraften bakom premiären för Mulleloppet i Sundsvall i juni.

- Vi ville uppmärksamma Skogsmulle. Loppet var i maj och vi vände oss mot allmänheten. Mulleloppet är inte en tävling utan syftet är att komma ut i naturen och röra på sig. Barnen var 1-7 år, men det fanns även barn i barnvagn. Vi höll till vid Sidsjön, söder om stan. När barnen kom i mål lottade vi ut vinsterna. Många stannade kvar efteråt, vi hade picknick och grillade och det var jättetrevligt. Det var 100 barn som deltog och tanken är att det ska bli ett återkommanden arrangemang.

Här kan du läsa mer om Let's get out.

Här är Carolas kontaktuppgifter.