Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vikingalunken 2017

Söndag 1 oktober gick den populära Vikingalunken av stapeln även i år.

I år genomfördes Vikingalunken i och kring Sättra naturreservat, en riktigt fin höstsöndag, med start och mål vid Skeppartorp. Banan beskrevs som lite svår/tuff.
 
Utmed banan hade vi som vanligt placerat våra kluriga tipsfrågor samt Hemygdsföreningens och Naturskyddsföreningens information om vad som fanns i omgivningarna.
 
Hembygdsföreningen skötte start och mål, Friluftsfrämjandet och Naturskyddsföreningen tog hand om serveringen.
 
Till start kom denna dag drygt 60 personer, och samtliga tog sig runt slingan. Halvvägs, i närheten av Färjkarlstorp, fanns en station där det serverades kaffe, thé och hembakat, som Gerd hade mödat sig att cykla ner med hemifrån. Mera kaffe fixades på plats.
 
Väl tillbaka vid målet efter en lite mödosammare andra halva fick vi gott betyg för slingan. Visst var det sten och rötter ,men så ser det ut i skogen och förresten är det nyttigt för kroppen med lite ojämnheter.
Många tycker det är spännande och roligt med omgivningar man inte varit till trots att man varit i området tidigare. Tipsfrågorna ansågs lite kluriga, men inte svåra.
Då vi vistades på Runsas ägor hade vi kontaktat markägaren Ancarcrona och hade löpande utbyte vid planeringen. Det samarbetet har för Friluftsfrämjandets del fungerat bra, vilket vi uppskattar. Tack!

Ola Sölvberg