Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Alpint

Välkommen till skidskolan i Järfälla för ungdom och vuxna.

Här lär vi oss vad skidglädje innebär, känslan som infinner sig när vinden sveper kinden när vi tar oss ner för pisten. Med mycket skidglädje kan man bli en riktigt duktig skidåkare. 

Deltagaren ska vara fyllda 13 år vid första tillfället. Minst 4 deltagare för att kursen ska starta.

 

Datum då anmälan till skidskolan öppnar är ej satt ännu. 

 

Omfattning

Skidskolan omfattar 4-6 lektioner à 1,5 timme och genomförs 1 vardagskväll i veckan. Vi är i Väsjöbacken. Se respektive aktivitet för mer information
Liftkort ingår.

Om skidskolan inte kan fullföljas på grund av snöbrist, eller om gruppen inte startar p.g.a. för få deltagare, utgår ersättning dock betalas ej medlemsavgift i Friluftsfrämjandet tillbaks. Friluftsfrämjandet återbetalar inte avgift på grund av deltagarens frånvaro.

Avbokning

Vid avbokning innan den 31 december 2021 betalas hela avgiften (minus en administrativ avgift på 100 kronor) tillbaks. Efter 1 januari 2022 krävs läkarintyg för återbetalning, även då utgår en administrativ avgift på 100 kronor. Anmälan är personlig och kan inte överlåtas.

Utrustning

Godkänd skidhjälm (CE-EN 1077) är obligatorisk. För elevens säkerhet kontrollera innan kursen att utrustningen är i gott skick och att bindningarna är rätt inställda, Friluftsfrämjandets ledare får av försäkringsskäl inte hjälpa till med detta. Vallade och slipade skidor gör skidåkningen roligare och lättare. 
Anpassa klädsel efter väder och se till att det finns möjlighet att ventilera klädseln.

Mål

Vår viktigaste uppgift är att sprida och skapa skidglädje i alla nivåer på skidskolan. Målen som är beskrivna för varje nivå uppnås genom trygghet och säkerhet.

Köldgräns:
Om det är kallare än minus 18 grader 1 h innan skidskolan startar så är skidskolan inställd. Meddelande via sms till deltagare.

Nivå

Skidor Vuxna Level 1 (grön)

Förkunskapskrav: Inga.
Nybörjarkurs för dig som vill testa på grunderna inom utförsåkning. Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi tränar på att glida, svänga, stanna och åka lift.

Skidor Vuxna Level 2 (blå)
Förkunskapskrav: Du kan åka lift samt svänga, stanna och ta dig ner för de flacka backarna. 
Fortsättningskurs där vi försöker utveckla både vår teknik och vårt självförtroende. Vi strävar mot att åka med parallella skidor och få ett bättre flyt och kontroll i skidåkningen.

Skidor Vuxna Level 3 (röd)
Förkunskapskrav: Det här är kursen för dig som redan är en duktig skidåkare och har kontroll i medelsvåra backar, men som håller igen när det blir riktigt brant.
Vi hjälper dig att bli säkrare även här. Vi arbetar med farten för att hitta känslan i din åkning. Vår målsättning är att hitta ett flyt och säkerhet i alla typer av backar oavsett svårighetsgrad.

Skidor Vuxna Level 4 (svart)
Förkunskapskrav: Du kan åka i bra fart med kontroll i alla backar. 
Kurs för den avancerade skidåkaren som vill pröva på något extra både i och vid sidan om pisten. För att öka din känsla för skidåkningen arbetar vi med att hantera olika underlag i varierande terräng.

Carving vuxna

Förkunskapskrav: Att du har ett par carvingskidor och tar dig ner och upp obehindrat i Bruketbacken.

Skidäventyr ungdom och vuxen

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Vill du sprida skidglädje?

Älskar du att åka nerför berget, då kanske du blir vår nästa instruktör? Läs mer under ledare och nedan länk. Hör sedan av dig direkt till oss. Välkommen in i vår skidgemenskap.

Nyfiken:-)